Balık yemeyen çocuklar parmaklarını yiyecek! Balığı bir de böyle deneyin, işte balık pane tarifi

Balık yemeyen çocuklar parmaklarını yiyecek! Balığı bir de böyle deneyin, işte balık pane tarifi

Çocuklarınız balık yemekte zorluk mu çekiyor? Cevabınız evet ise bu tarifimize kulak verin. Birçok çocuk için balığın kokusu ve tadı, bu besleyici gıdadan uzak durmalarına neden olabiliyor. İşte tam bu noktada, annelerin imdadına yetişecek pratik bir tarif: Balık pane!

Çocukların balık yemeyi reddetmesi birçok annenin karşılaştığı yaygın bir sorundur. Oysa ki balık, çocukların sağlıklı gelişimi için önemli olan omega-3 yağ asitleri, protein ve vitaminler açısından oldukça zengindir. Ancak bu besin deposunu çocuklara sevdirmek bazen gerçek bir meydan okuma haline gelebilir. İşte tam bu noktada, annelerin imdadına yetişecek pratik ve lezzetli bir tarif var: Balık pane.

MALZEMELER

4 dilim balık fileto

1/2 su bardağı galeta unu

1/2 su bardağı mısır unu

1 adet yumurta

1 çay kaşığı kırmızı toz biber

1/2 çay kaşığı karabiber

Tuz

Kızartmak İçin:

Sıvı yağ

sdgisay7suw9qorbevw1.png

YAPILIŞI

  • Balık pane yapımı için, öncelikle 4 dilim balık filetoyu güzelce yıkayın. Ardından havlu kağıt üzerine alıp, iyice kurumasını sağlayın.
  • Daha sonra küçük bir kase içine 1 çay kaşığı kırmızı toz biber, yarım çay kaşığı karabiber ve damak tadınıza göre tuz koyup, karıştırın. Bu baharat karışımını balık filetoların üzerine önlü arkalı serpiştirip, eliniz ile güzelce yedirin.
  • Diğer tarafta yayvan bir kaba 1 adet yumurta kırıp, iyice çırpın. İki ayrı kap içerisine de yarım su bardağı mısır unu ve yarım su bardağı galeta unu koyun.
  • Hazırladığınız balık filetoları öncelikle arkalı önlü mısır ununa bulayın. Ardından balıkları çırpılmış yumurtaya arkalı önlü bulayın. Yumurtaya buladıktan sonra galeta ununa arkalı önlü güzelce bulayın.
  • Orta boy geniş bir tavayı ocak üzerine alın. Tavanın içine yaklaşık 1 buçuk su bardağına yakın sıvı yağ döküp, kızdırın. Panelediğiniz balık filetoları yağın içine koyun. Alt tarafları kızarana kadar pişirin. Daha sonra balıkları bir maşa yardımı ile ters çevirin ve diğer yüzünü de güzelce kızarana kadar pişirin.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN