Bir paket sigaradan alınan vergi 'Pes' dedirtti! Vergi oranı değişti, yeni sigara zammına hazır olun

Bir paket sigaradan alınan vergi 'Pes' dedirtti! Vergi oranı değişti, yeni sigara zammına hazır olun

Vergi uzmanı Ozan Bingöl, bir sigara paketinden alınan maktu vergi tutarının artırılmasının ardından sigaradaki vergi yükünü ortaya koydu. İşte, bir paket sigaradan alınan vergi...

Sigaralar için özel tüketim vergisi oranları ile maktu vergi tutarları yeniden belirlendi. Karar ile, sigaraların ÖTV oranlarında indirim yapılarak maktu vergi tutarları artırıldı.

Sigara üzerindeki nispi özel tüketim vergisi oranı yüzde 57'den yüzde 53,5'e indirildi, paket başına alınan maktu vergi tutarı 5,7424 liradan 7,8 liraya çıkarıldı.

BİR PAKET SİGARADAN NE KADAR VERGİ ALINIYOR?

Gazeteduvar'da yer alan habere göre, vergi Uzmanı Dr. Ozan Bingöl, dün yapılan ÖTV düzenlemesiyle sigaradaki vergi oranını hesapladı.

Buna göre; satış fiyatı 60 TL olan bir paket sigaranın 51,85 TL'si, satış fiyatı 70 TL olan bir paket sigaranın 56,91 TL'si, satış fiyatı 80 TL olan bir paket sigaranın 63,93 TL'si vergilerden oluşuyor.

sigaradan-alinan-vergi-orani-nedir-2024.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN