Alanya'nın tescilli lezzeti fıstıklı limonata yapımı! Tarifi Alanyalılar verdi, kışın çay yazın bu favoriniz olacak

Alanya'nın tescilli lezzeti fıstıklı limonata yapımı! Tarifi Alanyalılar verdi, kışın çay yazın bu favoriniz olacak

Sıcak yaz günlerinde serinlemek isteyenler için bir klasik haline gelen Alanya usulü fıstıklı limonata tarifi, hem lezzetiyle hem de ferahlığıyla öne çıkıyor. İşte bu benzersiz içeceğin ardındaki sırlar ve evde kolayca yapabilmeniz için adım adım tarifi.

Alanya’nın yaz-kış ayırt edilmeksizin severek tüketilen içeceği ‘Fıstıklı Limonata’, Alanya Belediyesi'nin girişimleri sonucunda Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillendi. 24 Mayıs 2023 tarihinde yapılan başvuru ile 6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu’nun 41’inci maddesi kapsamında korunmak üzere başvurulan fıstıklı limonata, 17 Nisan 2024 tarihi itibarıyla Mahreç İşareti ile koruma altına alındı. Bu tescille birlikte Alanya usulü fıstıklı limonata, hem yerel hem de ulusal ölçekte tanınan ve korunan bir ürün haline geldi. Alanya'nın bu eşsiz lezzeti, tescil ile birlikte hak ettiği değeri bulmuş oldu. İşte bu enfes lezzetin tarifini sizler için hazırladık...

MALZEMELER

4 limon (kabuğu ve suyu )

1 portakal suyu

1 su bardağı şeker

2 litre su

1 su bardağı kavrulmuş kabuğundan ayıklanmış tuzsuz yer fıstığı

fistiklilimonata-696x392.webp

YAPILIŞI

  • Bol suda yıkadığınız limonların, kabuklarını rendenin kalın tarafıyla beyaz kısımlarının gelmemesine dikkat ederek rendeleyin. Toz şeker ekleyerek ovun.
  • Taze sıkılmış limonların suyunu karıştırın. Biraz bu şekilde bekletebilirsiniz. Bu şekilde bekleyen limon aromasını daha çok verecektir.
  • Daha sonra bir süzgeç yardımı ile süzüp, üzerine suyu ekleyin. Soğuyunca kavrulmuş ve kabuğundan ayıklanmış fıstık ile servis edin.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN