Trafik lambalarında radikal değişim! Kırmızı, sarı ve yeşil dışında bir renk daha! Beyaz mı geliyor?

Trafik lambalarında radikal değişim! Kırmızı, sarı ve yeşil dışında bir renk daha! Beyaz mı geliyor?

Trafik lambalarında radikal değişim! Bilinen kırmızı, sarı ve yeşil renkler dışında beyaz renk de mi gelecek? Araştırmalar sonuç verdi...

Yeni bir araştırma, trafik ışıklarına beyaz bir ışık eklenmesinin trafik akışını hızlandırabileceğini ve araçlar ile yayalar için güvenliği artırabileceğini öne sürüyor. Trafik ışıklarının 1920'lerde kullanılmaya başlanmasından bu yana, teknolojinin gelişmesiyle birlikte bu alanda yeni bir değişikliğe ihtiyaç duyulduğu belirtiliyor.

TRAFİK AKIŞINI İYİLEŞTİREBİLDİĞİ GÖRÜLDÜ

trafik.png

Otonom araçların yaygınlaşmasıyla birlikte, trafik yönetim sistemlerinde yeni bir dönem başladığı ifade edildi. Bu araçlar, sadece kendi kendilerini sürmekle kalmayıp, aynı zamanda birbirleriyle ve merkezi bir trafik bilgisayar sistemiyle iletişim kurarak trafik akışını iyileştirebiliyor.

Shiftdelete'nin haberine göre Kuzey Carolina Eyalet Üniversitesi'nden bir araştırma ekibi, otonom araçların artmasıyla birlikte geleneksel trafik ışığı renklerine beyaz bir ışığın eklenmesi fikrini önerdi. Bu dört renkli sistem, "beyaz ışık" adını alıyor ve araçlar ile yayalar için trafik akışını yüzde 25 oranında iyileştirebiliyor.

Beyaz ışığın, insan sürücülerin otonom araçları takip etmelerini ve bu araçların trafik akışını optimize etmelerini sağladığı vurgulandı. Araştırmacılar, bu yeni sistemi gerçek dünyada test etmek için bir test yatağı oluşturuyorlar ve endüstri ile araştırma ortaklarıyla iş birliği yaparak bu teknolojiyi geliştirmeyi amaçlıyorlar.

Dört renkli trafik ışıkları, trafik güvenliği ve akışını iyileştiren yenilikçi bir yaklaşım sunuyor. Beyaz ışığın, yayalar için anlamlı bir şekilde tasarlanması ve uygulanmasıyla, hem araçlar hem de yayalar için daha güvenli bir trafik ortamı sağlanabileceği belirtildi. Ancak, bu yeni sistemin gerçek dünyada nasıl çalışacağı ve nasıl uygulanacağı konusunda daha fazla çalışma yapılması gerektiği ifade edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN