Yılın en çok sevilen oyunuydu! Palworld geliştiricisinden açıklama: Palworld ücretsiz mi olacak?

Yılın en çok sevilen oyunuydu! Palworld geliştiricisinden açıklama: Palworld ücretsiz mi olacak?

Çıkış yaptığı gün en çok oynanan oyunlar listesinde zirveyi oynayan Palworld'un geliştiricisinden açıklama geldi! Palworld ücretsiz mi olacak? İşte geliştiriciden açıklamalar...

Yılın başlarında Steam ve Xbox platformlarında erken erişime açılan Palworld, kısa sürede geniş bir oyuncu kitlesi kazanarak oyun dünyasında önemli bir yere sahip oldu. Yayınlandığı dönemde Steam üzerinde 2.1 milyon aktif oyuncuya ulaşan bu yapım, geliştirici Pocketpair için büyük bir başarıya dönüştü. Ancak, bu hızlı yükseliş beraberinde bazı ticari ve yönetimsel zorlukları da getirdi.

PALWORLD’ÜN ÜCRETSİZ OLMA İHTİMALİ

Pokemon benzeri yapısı ile dikkat çeken Palworld, son dönemde eski popülaritesini yitirmiş olsa da hala Steam üzerinde 25-30 bin civarında aktif oyuncu sayısıyla başarı grafiğini sürdürüyor. Xbox Game Pass platformunda da önemli bir oyuncu kitlesine ulaşan yapım, geliştirici firmanın beklentilerinin ötesine geçerek stüdyoda strateji değişiklikleri yapılmasını gündeme getirdi.

palworld-ucretsiz-1.jpg

Japonya merkezli ASCII sitesine konuşan Pocketpair CEO’su Takuro Mizobe, oyunun yakaladığı başarı nedeniyle bazı ticari belirsizliklerle karşı karşıya kaldıklarını belirtti. Mizobe, oyuna yeni haritalar gibi içerik güncellemelerinin geleceğini duyururken, Palworld'ün uzun vadede bir canlı servis oyun olarak evrilmesinin gündemde olduğunu ifade etti.

Mizobe, oyunun başlangıçta bir canlı servis modeliyle tasarlanmadığını, ancak PUBG ve Fall Guys gibi yapımların izinden giderek bu modele geçiş yapmayı değerlendirdiklerini söyledi. Bu geçişin gerçekleşmesi halinde, Palworld'ün oynaması ücretsiz bir hale gelmesi ve stüdyonun gelir kaynağını kozmetik ürünler ile “Battle Pass” sisteminden sağlaması bekleniyor.

Henüz bu konuda net bir karar verilmediğini belirten Mizobe, önümüzdeki aylarda Palworld’ün geleceği hakkında daha fazla bilgi paylaşılabileceğini vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN