Çeyrek final biletini kaybeden teknik adamdan itiraf: Eleneceğimizi düşünmüyordum

Çeyrek final biletini kaybeden teknik adamdan itiraf: Eleneceğimizi düşünmüyordum

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası son 16 turunda Leipzig’de oynadığı Avusturya’yı 2-1 mağlup etti ve çeyrek final biletini kazandı. Müsabakanın ardından konuşan Avusturya Teknik Direktörü Ralf Rangnick'ten çarpıcı itiraflar geldi. 'Şans bizden yana değildi' diyen Rangnick, 'Maç uzatmalara gitseydi kazanma şansımız olurdu. Eleneceğimizi düşünmüyordum' dedi.

A Milli Futbol Takımı, Leipzig’de oynadığı Avusturya’yı 2-1 mağlup ederek dün gece tarih yazdı. Melih Demiral'in attığı 2 gol galibiyeti getirirken, 90+4'te kaleci Mert Günok'un topu kurtarması yürekleri ağıza getirdi. Böylelikle A Milli Futbol Takımı çeyrek final biletini kazanmış oldu. Maç sonunda ise rakip takımın teknik adamı Ralf Rangnick, kaybettikleri maç üzerine çarpıcı değerlendirmeler yaptı.

Elendikleri için hayal kırıklığı yaşadıklarını belirten teknik adam, maçta şansın kendilerinden yana olmadığını söyledi.

yeni-proje-1.jpg

'ELİMİZE GEÇEN FIRSATLARI YETERİNCE DEĞERLENDİREMEDİK'

İlk dakikada golü yemelerine rağmen maça iyi başladıklarını ifade eden Rangnick, "İlk dakikada golü yedik ama maça çok güçlü başladık, ilk golün ardından durumu berabere getirme şansımız hatta öne geçme şansımız da oldu. İlk 15 dakika çok iyi oynadık ama sonra top hakimiyeti anlamında zorlanmaya başladık. 3-4-3 oyun yapısına geçtik ve orada da baskınlığımızı kurduk ama müthiş de bir sonuç vermedi. Bazı takımlar geriye düştükten sonra oyuna tekrar adapte olamayabiliyor. Biz ise olduk.

Kendimizi eleştireceksek şunu söyleyebiliriz, elimize geçen fırsatları yeterince değerlendiremedik. Set oyunlarda da iyi bir savunma yapamadık. Biz 3 veya 5’li savunma hattını bekliyorduk, mart ayındaki hazırlık maçından daha iyi oynadılar. Bir miktar şans da sizden yana olmalı. Baumgartner’in kafa vuruşu gol olsaydı, bu maçı kazanabilirdik" diye konuştu.

'ÜLKEMİZE DÖNECEĞİMİZİ HİÇ DÜŞÜNMÜYORDUM'

Hayal kırıklığı yaşadıklarını aktaran Rangnick, "Bugün ülkemize döneceğimizi hiç düşünmüyordum, yolumuza devam edeceğimizi düşünüyorduk. Bir sonraki maça hazırlanırız diye düşünüyorduk. Tabii ki hayal kırıklığı yaşadık. Bundan ders çıkarmalıyız. Günün sonunda bir takım yoluna devam ediyor. Bizim için hakim duygu hayal kırıklığı ama çok uzun yıllardır bu seviyelere gelemiyorduk, bu seviyelerde kalmak istiyoruz" açıklamasında bulundu.

'2-0 GERİ DÜŞÜNCE İŞLER KOLAY OLMUYOR'

Deneyimli teknik adam şansın kendilerinde olmadığına da dikkat çekerek şöyle konuştu:

"Şans bizden yana değildi, maç uzatmalara gitseydi kazanma şansımız olurdu. Çünkü Türk Milli Takımı sona doğru iyice yorulmuştu, fiziksel avantaj bizdeydi ama biliyorsunuz onlarla 6-1 kazandığımız bir maç oynamıştık ve o maçta 6 gol atabilmişken bu maçta yalnızca 1 gol atabildik. Yeterince gol atamadık ve yeterince fırsat oluşturamadık. Set oyununda da iyi performans ortaya koyamadık. Üç oyuncumuz kafa toplarında son derece iyi ama Merih Demiral yine de gol atmayı başardı. 2-0 geri düşünce işler kolay olmuyor. Golü de bulduk, beraberlik için de yeterince vaktimiz de vardı ama olmadı"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN