TFF Onursal Başkanı Şenes Erzik Servet Yardımcı'yı hedef aldı: "Ben UEFA'da yetkili olsaydım...

TFF Onursal Başkanı Şenes Erzik Servet Yardımcı'yı hedef aldı: "Ben UEFA'da yetkili olsaydım...

TFF Onursal Başkanı Şenes Erzik, UEFA'nın Merih Demiral'e verdiği iki maç men cezasının ardından TFF'nin UEFA'daki temsilcisi Servet Yardımcı'yı hedef aldı.

UEFA, yarın akşam Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek final aşamasında oynanacak olan Türkiye- Hollanda karşılaşmasına saatler kala A Milli Takım'ın yıldız ismi Merih Demiral'a iki maç men cezası verdi. Zorlu karşılaşmaya saatler kala UEFA'nın bu skandal kararı futbolseverlerin tepkisini toplarken TFF Onursal Başkanı Şenes Erzik, söz konusu karar nedeniyle TFF'nin UEFA'daki temsilcisi Servet Yardımcı'yı hedef aldı.

Son 16 turundaki Avusturya karşılaşmasında attığı iki golle Türkiye'ye zaferi getiren isim olan Merih Demiral, ikinci golünü 'Bozkurt' işareti yaparak kutladı. Milli savunma oyuncusunun gol sevinci hakkında soruşturma başlatan UEFA, çeyrek final aşamasındaki Hollanda maçına saatler kala milli yıldıza iki maç ceza verildiğini açıkladı.

Merih Demiral'e verilen iki maçlık men cezası futbolseverler tarafından tepkiyle karşılanırken TFF Onursal Başkanı Şenes Erzik, TFF'nin UEFA'daki temsilcisi Servet Yardımcı'yı hedef alan açıklamalara imza attı.

"BEN OLSAYDIM SORUŞTURMAYA İZİN VERMEZDİM"

Yardımcı'nın Demiral'e verilen cezaya engel olamadığını vurgulayan Erzik, "Ben UEFA'da görevli, yetkili, sorumlu olsaydım bu soruşturmanın başlatılmasına dahi izin vermezdim. Soruşturma ve verilen ceza sürecinde UEFA Yönetim Kurulu Üyesi Servet Yardımcı nasıl bir tutum içinde olmuştur da bu skandal kararın çıkmasına engel olamamıştır." diye konuştu.

"SPORUN RUHUNA AYKIRI"

Öte yandan Yardımcı, milli savunmacıya verilen cezayı 'sporun ruhuna aykırı' şeklinde değerlendirirken şu şekilde konuştu:

UEFA Disiplin Kurulu tarafından A Milli Takım oyuncumuz Merih Demiral hakkında verilen cezayı üzüntüyle karşıladığımı ve kabul edilemez olduğunu belirtmek isterim. Sorunsuz devam eden bir turnuvada, maç bittikten sonra yapılan doğal bir kutlamayla ilgili cezalandırma talep edilmesi futbolun bağımsızlığına müdahaledir.

Futbolun ruhuna ve bağımsızlığına müdahale eden bu tür kararlar, sporun evrensel değerlerine zarar vermektedir. Merih Demiral, maç sonrası coşkusunu ve sevincini dile getirmiştir. Bu durumun cezalandırılması, sporun doğasına aykırıdır.

Futbolun evrensel değerleri ve bağımsızlığı korunmalıdır. Bu tür müdahaleler, sporun ruhunu zedelemektedir"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN