DEVA Partili Yeneroğlu: AK Parti yurt dışındaki Türklerle ilgili vaatlerini tutmadı

DEVA Partili Yeneroğlu: AK Parti yurt dışındaki Türklerle ilgili vaatlerini tutmadı

DEVA Partili Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında iktidarın 'Yurt Dışı Vatandaşlar Politikası'nın bir yıllık performansını değerlendirdi. AK Parti'nin 2023 seçim beyannamesinde yurt dışında yaşayan vatandaşlara yönelik verilen vaatlerin çoğunun yerine getirilmediğini belirten Yeneroğlu, bu durumu eleştirdi.

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, TBMM'de gerçekleştirdiği basın toplantısında, AK Parti'nin 2023 seçim beyannamesindeki yurt dışında yaşayan vatandaşlara yönelik vaatlerin durumunu açıkladı. Yeneroğlu, geçen 13 aylık sürede verilen sözlerin büyük çoğunluğunun yerine getirilmediğini ve vaatlere ilişkin bir yol haritasının paylaşılmadığını ifade etti.

'HÜKÜMETİN POLİTİKASINDA KISIR DÖNGÜ VAR'

Yeneroğlu, hükümetin yurt dışındaki vatandaşlara yönelik politikalarının sürekli olarak ertelendiğini ve vaatlerin tekrar tekrar seçim beyannamelerinde sunulduğunu vurguladı. 2015 ve sonrasında verilen sözlerin büyük bölümünün tutulmadığını belirten Yeneroğlu, 2018 seçim beyannamesindeki bazı vaatlerin 2023 seçim beyannamesine alındığını söyledi. Yeneroğlu, son 1 yılda da bu tutumun devam ettiğini ifade etti.

'BAŞARILI BİR POLİTİKA İÇİN TEMEL ŞARTLAR EKSİK'

Yeneroğlu, başarılı bir yurt dışı vatandaşlar politikası için gerekli olan demokratik, ekonomik ve dış politika şartlarının sağlanamadığını belirtti. Türkiye'nin demokrasisini ve ekonomik refahını güçlendiremediği için yurt dışındaki vatandaşlarına fayda sağlayamadığını söyledi.

'DİASPORAMIZ İÇİN DAİMİ BİR KOMİSYON GEREKLİ'

Yeneroğlu, 6 milyonu aşan diasporanın gündeminin TBMM'de daimi bir komisyon ile ele alınması gerektiğini ifade etti. Bu şekilde etkili ve şeffaf politikalar geliştirilebileceğini ve yurt dışında yaşayan vatandaşların meselelerinin ciddi şekilde gündeme gelebileceğini belirtti.

'HÜKÜMETİN TEK VAAT GERÇEKLEŞTİRMESİ TELEFON KULLANIM SÜRESİ'

Yeneroğlu, hükümetin ilk 6 ayında yurt dışından getirilen telefonların kullanım süresinin 120 günden 180 güne çıkartılması sözünü yerine getirdiğini belirtti. Ancak diğer vaatlerin büyük çoğunluğunun ertelendiğini veya gerçekleştirilmediğini söyledi.

'İSLAM KARŞITLIĞINA KARŞI MÜCADELE KAPASİTESİ YOK'

Yeneroğlu, Avrupa'da artan İslam karşıtlığına karşı Türkiye'nin yeterli mücadele kapasitesine sahip olmadığını belirtti. İçeride farklı düşünen vatandaşlarının haklarını ihlal eden iktidarın, yurt dışında çoğulcu toplumun faziletlerini anlatmakta zorlandığını ifade etti.

'HER ŞEY HAMASETE VE POPÜLİZME KURBAN EDİLDİ'

Yeneroğlu, yurt dışındaki vatandaşlara sahip çıkma iddiasının gerçekleştirilmediğini ve büyük iddiaların içi boş programlarla yinelendiğini söyledi. Ciddi akademik çalışmaların yapılmadığını ve yurt dışındaki vatandaşların araçsallaştırıldığını belirtti.

'İKTİDARIN TEK YAPTIĞI TÜRK İMAJINI BOZMAK'

Yeneroğlu, iktidarın yurt dışındaki vatandaşlara yönelik vaatlerini gerçekleştirmediğini ve Türk imajını bozduğunu belirtti. Yurt dışındaki insan kaynaklarını yeterince değerlendiremediklerini ve kuşatıcı bir diaspora politikası oluşturamadıklarını ifade etti.

'NİYET SORUN ÇÖZMEK OLMADIKÇA GELİŞME BEKLEMEK İMKANSIZ'

Yeneroğlu, iktidarın vaatleri seçim beyannamelerinde sıraladığını ancak yurt dışındaki vatandaşları kullanışlı malzeme olarak görmeye devam ettiğini söyledi. DEVA Partisi olarak yapısal dönüşümü öne çıkaran bir diaspora politikası geliştirdiklerini ve yurt dışındaki vatandaşların güçlü sivil talebi ile bu politikanın mümkün olacağını belirtti.

'HÜKÜMETİN POLİTİKALARINI TAKİP ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ'

Yeneroğlu, iktidarın yurt dışı vatandaşlar politikalarını yakından takip etmeye devam edeceklerini ve verilen sözlerin takipçisi olacaklarını söyledi. Yurt dışı vatandaşlarına yönelik kapsamlı çalışmalar hazırladıklarını ve her türlü desteği vereceklerini belirtti.

Yeneroğlu, bu yıl Türkiye'ye gelen vatandaşların ülkenin durumunu gözlemleyeceklerini belirtti. Yaşanan hayat pahalılığı, yüksek gıda fiyatları ve huzursuzluk gibi sorunların aşılmasının demokratik ve hukuki reformlarla mümkün olacağını ifade etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN