Uzmanlar kullanın demişti, Canan Karatay karşı çıktı! Güneş kremi tehlikeli mi? Karatay yine ezberleri bozdu

Uzmanlar kullanın demişti, Canan Karatay karşı çıktı! Güneş kremi tehlikeli mi? Karatay yine ezberleri bozdu

Uzmanların vatandaşlara önerdiği güneş kremlerine Canan Karatay’dan yeni bir yorum geldi. Karatay, yine ezberleri bozarken kafalarda soru işareti oluştu. Peki güneş kremi tehlikeli mi? İşte merak edilen detaylar…

Yaptığı açıklamalarla sık sık gündeme gelen ve ezberleri bozan Prof. Dr. Canan Karatay, bu kez de güneş kremlerine ilişkin şaşırtıcı açıklamalarda bulundu. Ünlü doktorun bu açıklamaları tıp dünyasını ikiye bölmekle kalmayıp vatandaşların kafasında da soru işaretlerine yol açtı. İşte konuya ilişkin uzman yorumları…

yeni-proje-17.jpg

CANAN KARATAY’DAN ŞOK AÇIKLAMA

Mynet’te yer alan habere göre, Prof. Dr. Canan Karatay, “Güneş kremi kanser yapıyor” diyerek duyanları şaşkına çevirdi. Bir yandan tıp dünyasını ikiye bölen bu açıklama bir yandan da vatandaşları endişelendirdi. Çünkü herkesin bildiği üzere güneşin zararlı ışınlarından korunmak için güneş kremi kullanmak oldukça önemli bir konu.

Profesör Doktor Canan Karatay ezber bozan açıklamalarına bir yenisini ekledi: "Asla ama asla güneş kremi kullanmayın, kanser yapıyor" dedi ve D vitamini alımını da engellediğini iddia etti.

Bunun yanı sıra güneş kremlerinin ölümcül hastalıklara yol açtığını ifade eden uzman isim, "Her türlü kimyasal maalesef hücrelerimizin DNA'sını bozuyor" dedi.

yeni-proje-18.jpg

AÇIKLAMALAR TIP DÜNYASINI İKİYE BÖLDÜ

Uzman isim yüksek faktöre sahip olan güneş kremlerinin vücudun alması gereken D vitamini alımını engellediğini öne sürdü. Söz konusu bu duruma ilişkin uzmanlardan hem destek geldi hem de karşı çıkan yorumlar yapıldı. Bu kapsamda ilk karşı çıkan isim Dermatolog Doç. Dr. Ezgi Özkur "Güneş kremleri tabii ki yararlıdır. biz artık Çünkü güneşin kanser yapıcı etkisinden eminiz. Güneş kremi kullanımının şu an D vitamini eksikliği yaptığına dair elimizde hiçbir gerçek veri yok" diye konuştu.

Bunun yanı sıra Göğüs hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta ise "Güneş kremlerinde Birçok kimyasal bulunur ve bunların bazılarının kanserojen olduğu bazılarının ise hormon bozucu olduğu bilinmektedir. Deriye güneş kremi, güneş sütü veya başka türlü kozmetikler sürülmesi D vitamini sentezini bozar" dedi.

ÖĞLE SAATLEİRNDE GÜNEŞE ÇIKILMALI MI?

Canan Karatay, güneş kremi açıklamasının yanı sıra bir de öğle saatlerinde güneş ışığı almayı da savunuyor. Bu konuya ilişkin uzman görüşleri ise şöyle:

Doç. Dr. Özkur: Öğlen saatlerinde güneşin dik geldiği zamanlar güneş yanığı oluşma riski artıyor.

Prof. Dr. Küçükusta: Öğlen vakti yani 12.00 ile 13.00 arasında 15 dakikalık bir güneş banyosu yapmak yeterlidir.

İç hastalıkları uzmanı Uzm. Dr. Yener Gün: Cilt kanserinden korunmak için saat 10.00-16.00 arasında güneşe çok maruz kalmayın istiyoruz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN