Dünya devleri Türkiye'ye akın ediyor! BYD'nin ardından bir otomobil firması daha Türkiye'ye fabrika kuruyor

Dünya devleri Türkiye'ye akın ediyor! BYD'nin ardından bir otomobil firması daha Türkiye'ye fabrika kuruyor

Çinli devlerden bir firma daha Türkiye'ye geliyor! BYD'den sonra o firma da Türkiye'de fabrika kuracak! Manisa'daki yatırımın ardından bir müjde daha! Dünya devleri Türkiye'ye akın ediyor...

Çin'in küresel otomotiv markası SWM Motor, Türkiye'de fabrika kurmak için resmi başvuruda bulundu. 2014 yılında eski İtalyan motosiklet üreticisi SWM'nin isim haklarını satın alarak otomotiv sektörüne adım atan Çinli Shineray firması, Türkiye pazarında hibrit ve elektrikli araç üretimine odaklanmayı planlıyor. Manisa'da 1 milyar dolarlık yatırım yapacak olan BYD'nin ardından, SWM Motor'un da Türkiye'ye yönelmesi dikkatleri üzerine çekiyor.

50 BİN ARAÇ KAPASİTELİ TESİS PLANI

Shineray, 50.000 araç kapasiteli bir tesis kurmayı hedefliyor. Ancak firma, binek araç tarafında tamamen elektrikli bir model piyasaya sürememiş durumda. Şirketin şu anki en ileri modeli, 46 km menzilli Big Tiger EDi hibrit aracı, Türkiye'deki yeni ÖTV şartlarına uymadığı için sınırlı bir pazara hitap edebiliyor.

Çin'de BMW'nin motor ve otomobil üretimini üstlenen devlete ait Brillance Auto fabrikalarından çıkan SWM araçlar, Shineray ve Brillance'ın küreselleşme çabalarının bir ürünü. Firma, Türkiye'de olası bir fabrika yatırımı ile hem Avrupa hem de Orta Doğu pazarlarındaki etkinliğini artırmayı amaçlıyor. Elektrikli araç dönüşümünün henüz başında olan SWM Motor, Türkiye'deki yatırım ile bu alandaki faaliyetlerini hızlandırmayı planlıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN