Trabzon’un toprakları bu kadar büyük bir kötülüğü asla kaldıramaz! Trabzonluları ayağa kaldıran karar

Trabzon’un toprakları bu kadar büyük bir kötülüğü asla kaldıramaz! Trabzonluları ayağa kaldıran karar

Ekosisteme verilen zararlar, geri dönülemez sonuçlara yol açarken bir de bu karar geldi! Trabzon'un toprakları, bu kadar büyük bir kötülüğü asla kaldıramaz! O karar sonrası Trabzonlular ayağa kalktı...

KÜREM-DER Genel Başkanı Faruk Çebi, Trabzon’un Araklı-Karadere Havzası’ndaki Erikli-Bahçecik Mahallesi'nin altın madeni işletmeciliğine açılmasına sert tepki gösterdi. Çebi, bu adımın, bölgenin ekosistemine ve asırlardır yaşam kaynağı olan topraklara yapılabilecek en büyük kötülük olduğunu vurguladı.

Açıklamasında, "Yaşanmış büyük acılardan hiç ders çıkarılmayıp, sadece Araklı-Karadere Havzası'nın değil, tüm Doğu Karadeniz’in yaşamına can suyu olmuş toprakların altın madeni işletmeciliğine açılması, göz göre göre o topraklara ve onların beslediği tüm canlı yaşama yapılacak en büyük kötülüktür" ifadelerini kullanan Çebi, bu durumun doğurabileceği çevresel sorunların geri dönülemez boyutlara ulaşabileceği konusunda uyarılarda bulundu.

trabzon.webp

Yörede yıllardır süren ekosistem tahribatının bu projeyle daha da artacağına dikkat çeken Çebi, bu toprakların bu kadar büyük bir kötülüğü kaldıramayacağını belirtti. "Asla telafisi mümkün olmayacak büyük acılara ve çevre sorunlarına neden olabileceği tartışılamaz bilimsel bir gerçektir. Bu kararın savunulacak ya da tartışılacak hiçbir yanı yoktur" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN