Bankalardan ilk sinyal! Taşıt kredilerinde yeni oranlar belli oldu: 400 Bin TL kredi alan bu kadar ödeyecek

Bankalardan ilk sinyal! Taşıt kredilerinde yeni oranlar belli oldu: 400 Bin TL kredi alan bu kadar ödeyecek

Merkez Bankası’nın uzun süredir uyguladığı sıkı para politikası, taşıt kredisi faiz oranlarının ciddi şekilde yükselmesine yol açtı

Artan maliyetler ve yüksek faizler, otomobil alımlarına yönelik kredi talebini önemli ölçüde sınırlarken, otomobil piyasasında da daralmaya sebep oldu. Ocak-eylül döneminde otomobil pazarı yaklaşık yüzde 15 oranında küçüldü.

Bu daralma nedeniyle otomobil firmaları son dönemde peş peşe cazip kampanyalar açıklasa da, yüksek faizler ve kredi sınırlamaları nedeniyle taleplerde beklenen artış yaşanmadı. Pek çok vatandaş, artan kredi maliyetleri yüzünden araç alım planlarını ertelemek zorunda kaldı.

BANKALARDAN TAŞIT KREDİLERİNDE İYİLEŞME SİNYALİ!

Merkez Bankası, kredi eğilim anketinin üçüncü çeyrek sonuçlarını açıkladı ve bankalardan otomobil kredilerine ilişkin ilk iyileşme sinyali geldi. Anket sonuçlarına göre, bankalar taşıt kredilerinde uygulanan sıkılaşmanın sonuna yaklaşıldığını belirtti. Bu gelişme, taşıt kredisi faiz oranlarında iyileşme yaşanabileceğine dair umutları artırdı.

400 bin TL taşıt kredisi çekmek isteyenler, yeni oranlarla birlikte nasıl bir ödeme planıyla karşılaşacak? Faiz oranlarındaki olası gevşeme, araç alımında bekleyen vatandaşlar için umut ışığı olabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN