Filmlere konu olacak olay: Ailesini ararken mezarını buldu

Filmlere konu olacak olay: Ailesini ararken mezarını buldu

Nevşehir'de 12 yaşında evlatlık olduğunu şans eseri öğrenen Ayşe Neşeli'nin, ailesini ararken doğumundan sonra "öldü" denilerek mezara gömüldüğünü ortaya çıktı. "Ailemi ararken kendi mezarımı buldum" diyen Neşeli, 32 yıl sonra hem gerçek annesine hem gerçek babasına ulaştı.

Filmlere konu olacak olay 32 yıl önce Nevşehir'de yaşandı. Yasak ilişki sonrası dünyaya gelen Ayşe Neşeli henüz 1 günlükken cami avlusunda vatandaşlar tarafından bulundu. Bir aileye evlatlık olarak verilen Neşeli 12 yaşında üvey annesinin ölümünden sonra evden kaçtı. Daha sonra polis tarafından bulunarak üvey babasına teslim edilen Neşeli, üvey babası ve polis ekiplerinin arasındaki konuşmada evlatlık olduğunu öğrendi.

9626991.jpg

32 YIL SONRA AİLESİNİ BULDU, DAVUL VE ZURNAYLA KUTLADI

18 yaşından sonra hukuk mücadelesine başlayan Ayşe Neşeli, kendi imkanlarıyla gerçek ailesini bulamayınca özel bir televizyon kanalına çıkarak yardım istedi. Televizyonda yapılan ihbar sonucu annesinin kimliğini öğrenen Neşeli, mahkemeye müracaat ederek mezardan alınan örnekle DNA testi yaptırdı. Annesinin L.S. olduğu kesinleşen Neşeli bu kez babasını bulmak için araştırmalarına devam etti.

Babasının Ö.T. olabileceği iddiası üzerine DNA testi yaptıran Neşeli, 31 yıldan sonra babasını da bulmuş oldu. Mahkemede sonucu öğrenen Ayşe Neşeli, adliye çıkışında ve oturduğu mahallede haberi davul ve zurna eşliğinde kutladı.

9626992.jpg

'HERKES ÖLDÜĞÜMÜ ZANNETMİŞ'

Yaşadıklarını anlatan Neşeli, "Ben doğduktan sonra, ailemden birisi beni cami avlusuna bırakmış. Daha sonra da herkese, çocuk doğumdan sonra öldü, biz de mezarlığa defnettik demişler. Tüm ailem ve çevremizdeki herkes, benim doğumdan sonra öldüğümü ve mezarlığa gömüldüğümü sanmışlar." dedi.

'12 YAŞINDA EVLATLIK OLDUĞUMU ÖĞRENDİM'

Evlatlık olduğunu 12 yaşında öğrendiği söyleyen Neşeli, "Beni bir aile alarak evlatlık edinmiş. Gerçek annem olarak bildiğim üvey annem vefat edince ben evden kaçtım. Polisler beni üvey babama teslim ederken aralarında geçen konuşma sonrasında üvey olduğumu öğrendim. Ailemi bulmak için daha çok küçük olduğum için hiçbir girişimde bulunmadım." şeklinde konuştu.

9626993.jpg

'HEM ANNEME HEM BABAMA ULAŞTIM'

Televizyonda yapılan ihbar üzerine annesi L.S.'yi bulduğunu ifade eden Neşeli, "Müracaatım üzerine Savcılık kararıyla mezar açıldı ve DNA eşleşmesi yapıldı. Yapılan eşleşme pozitif geldi. Daha sonra babamı bulmak istedim. Tüm iddialar teyzemin eşi Ö.T.’yi gösteriyordu. Bu iddialar üzerine şikayetçi olarak DNA testi yapılmasını istedim. Bu testin sonucu da pozitif geldi. Bu sayede hem ölen anneme, hem de babama ulaşmış oldum." ifadelerini kullandı.

9626994.jpg

'AİLEMİ ARARKEN MEZARIMI BULDUM'

Ailesini bulmak için çalmadığı kapı bırakmayan Ayşe Neşeli, bu süreçte kendi mezarını bulduğunu söyledi.

Neşeli, "Annemi bulduktan sonra yaptığım araştırmada, annemin bir kızının olduğunu ancak doğumdan hemen sonra öldüğünü öğrendim. Aslında kendi mezarımı aramaya başladım. Aile yakınları doğan çocuğu aile mezarlığına gömdüklerini söylediler. Bu sayede kendi mezarımı da bulmuş oldum." diye konuştu.

9626995.jpg

'MEĞER ÖLDÜ DENİLEN KIZ AYŞE'YMİŞ'

Ev arkadaşının üvey kuzeni olduğunu öğrenen Nimet Tosun da yaptığı açıklamada, "Ayşe Neşeli’yi engelli oğluma baksın diye evime aldım. Uzun zamandır birlikte kalıyoruz. Ayşe Neşeli ailesini bulduğunu ve abisinin kendisini görmeye geleceğini söyledi. Ben de kabul ettim. Evimize gelen ve ’Ayşe’nin abisiyim’ diyen kişi benim kuzenim çıktı. Çocukluğumda L.S. teyzenin bir kızının doğduğunu ve doğduktan sonra öldüğünü duymuştum. Meğerse öldü denilen kız Ayşe Neşeli’ymiş" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN