İmamoğlu'nda İstanbul'da kentsel dönüşüm açıklaması: Maliyetin yüzde 60'ını İBB karşılayacak

İmamoğlu'nda İstanbul'da kentsel dönüşüm açıklaması: Maliyetin yüzde 60'ını İBB karşılayacak

İBB Başkanı İmamoğlu, kentsel dönüşüm kapsamında hane gelirine göre desteklerin verileceğini söylerken, "Riskli yapı sahibi, hane içi aylık geliri toplamda iki asgari ücretin altında olan dar gelirli ailelerin KİPTAŞ ile yapacakları binaların maliyetinin yüzde 60'ını karşılayacağız" dedi. Emeklilere yönelik yardımları da İmamoğlu, "Riskli yapı sahibi dar gelirli emeklilerin ise aynı kampanyadaki yapım maliyetlerinin yüzde 65'ini İBB olarak biz karşılayacağız" ifadeleriyle açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, kentsel dönüşümde yapı sahiplerine verilecek ekonomik desteğin koşullarını açıkladı. Sosyal medya hesabından, "Kentsel dönüşüme can suyu geliyor" başlığıyla paylaştığı bilgilerde, dar gelirli ailelere yönelik yapılacak mali destekleri ve koşullarını detaylandırdı.

GELİR İKİ ASGARİ ÜCRETİN ALTINDAYSA YÜZDE 60'INI İBB KARŞILAYACAK

İmamoğlu, hane gelirine göre destekleri açıklarken, "Riskli yapı sahibi, hane içi aylık gelir toplamda 2 asgari ücretin altında olan dar gelirli ailelerin KİPTAŞ ile yapacakları binaların maliyetinin yüzde 60'ını İBB olarak biz karşılayacağız" dedi.

DAR GELİRLİ EMEKLİLERE DESTEK: YÜZDE 65'İNİ İBB KARŞILAYACAK

İmamoğlu, özellikle dar gelirli emeklilere yönelik büyük desteklerin altını çizdi. Riskli yapı sahibi dar gelirli emeklilerin, kentsel dönüşüm kampanyası kapsamında yapılacak binaların maliyetlerinin yüzde 65'inin İBB tarafından karşılanacağını belirtti. Bu adım, kentsel dönüşüm sürecinde mali yükü hafifletmeyi ve güvenli yaşam alanları sağlamayı amaçlıyor.

HANE GELİRİNE GÖRE MALİYET DESTEĞİ

Ayrıca, geçici kiralık konut hizmeti ile dönüşüm sürecinde barınma desteği sağlayacağız. Bayrampaşa'da ilk örnek hayata geçiyor" diyen İmamoğlu, hane içi geliri üç asgari ücretin altında olan ailelere yüzde 40, aynı durumdaki emeklilere ise yüzde 45 maliyet desteği sağlanacağını duyurdu.

KİRA YARDIMLARIYLA GÜVENLİ YAŞAMA TEŞVİK

İBB Başkanı, hızlı bina taramasında yüksek risk grubuna dahil olduğu tespit edilen 6 bin 920 yapıdaki 80 bin aileye ilave 7 bin TL kira yardımı yapılacağını açıkladı. Emeklilere ise 9 bin TL kira desteği verilecek.

İmamoğlu, İBB iştiraki KİPTAŞ'ın kentsel dönüşümde önemli bir rol oynayacağını vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN