Yılan ısırığını yılanı ısırarak atlattı

Yılan ısırığını yılanı ısırarak atlattı

Hindistan’ın Bihar eyaletinde, zehirli bir yılan tarafından ısırılan Santosh Lohar isimli demiryolu işçisi, yakaladığı yılanı iki kez ısırarak öldürdü.

Hindustan Times’ın haberine göre, olay Nawada kentindeki bir demiryolu hattı projesinde meydana geldi. 35 yaşındaki demiryolu işçisi Santosh Lohar, şantiyede uyuduğu sırada zehirli bir yılan tarafından ısırıldı. Duruma öfkelenen Lohar, demir çubuk yardımıyla yakaladığı yılanı iki kez ısırarak öldürdü. Haberde, yerel inanışa göre, yılanın ısırdığı kişinin yılanı ısırmasının zehri hayvana geçirdiği ifade ediliyor.

TEDAVİ VE TABURCU SÜRECİ

Olay sonrası demiryolu yetkilileri, Lohar’ı yakındaki bir hastaneye kaldırdı. Dr. Satish Chandra Sinha tarafından tedavi altına alınan Lohar, geceyi hastanede geçirdi ve ertesi gün taburcu edildi. Dr. Sinha, Lohar’ın tedaviye iyi yanıt verdiğini belirtirken, işçiyi ısıran yılanın türü belirlenemedi.

Lohar, olayla ilgili olarak, “Köyümde, bir yılan sizi ısırırsa zehri etkisiz hale getirmek için onu iki kez ısırmanız gerektiğine dair bir inanç var” dedi.

HİNDİSTAN’DA YILAN ISIRIKLARI

Hindistan’da her yıl yaklaşık 50 bin kişinin yılan ısırığı nedeniyle hayatını kaybettiği tahmin ediliyor. Son olarak, Endonezya’da kayıp olduğu bildirilen 30 yaşındaki bir kadının yaklaşık 9 metre boyundaki bir kobra tarafından yutulduğu ortaya çıkmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN