UEFA'nın Merih Demiral kararına Dışişleri'nden tepki: Esefle karşılıyoruz

UEFA'nın Merih Demiral kararına Dışişleri'nden tepki: Esefle karşılıyoruz

UEFA, 2024 Avrupa Şampiyonası'nda bozkurt işareti yapan Merih Demiral'a 2 maç ceza verdi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz kararı kabul edilemez olarak nitelendirirken, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da gereken cevabın yeşil sahada verileceğini belirtti. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise kararın futbolun üzerine siyasi bir baskı gölgesi düşürdüğünü söyledi. Dışişleri Bakanlığı'ndan da açıklama gelirken, "Men cezası verilmesini esefle karşılıyoruz" denildi.

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) son 16 turunda kazanılan Avusturya maçında bozkurt işareti yapan A Milli Takım oyuncusu Merih Demiral'a 2 maç ceza vermesi, Türkiye'de geniş yankı uyandırdı. Tepkiler sürerken, üst düzey yetkililer kararı kınadı ve futbolun siyasetten uzak tutulması gerektiğini vurguladı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "UEFA tarafından A Milli Futbol Takımı oyuncumuz Merih Demiral'a iki maç müsabakalardan men cezası verilmesini esefle karşılıyoruz" denildi.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI YILMAZ: ÖZGÜRLÜKÇÜ VE HAKKANİYETLİ BİR YAKLAŞIM BEKLİYORUZ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda UEFA Disiplin Kurulunun kararını "kabul edilemez" olarak nitelendirdi. Yılmaz, "Kararın özgürlükçü ve hakkaniyetli bir yaklaşımla ve savunma dosyası ciddiyetle incelenerek düzeltilmesini bekliyoruz. Futbolun heyecanı ve güzelliği önyargılı kararlarla gölgelenmemelidir" ifadelerini kullandı.

GENÇLİK VE SPOR BAKANI BAK: ÇİFTE STANDARTA KARŞI HUKUKİ YOLLARDAN HAKKIMIZI ARAYACAĞIZ

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, UEFA'nın kararını sosyal medya hesabından kınadı. Bak, "UEFA'nın, hukuki hiçbir dayanağı olmayan, bütünüyle siyasi olduğuna inandığımız haksız ve yanlı kararını kınıyoruz. Ülkemize ve milli futbolcumuz Merih Demiral'a uygulanan bu çifte standarta karşı hukuki yollardan hakkımızı aramaya devam edeceğiz. Futbolcularımıza inanıyoruz. Onlar da gereken cevabı yeşil sahada verecektir!" dedi.

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK: KARAR BELİRLİ BASKI GRUPLARININ ETKİSİYLE ALINDI

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, UEFA'nın kararını hatalı bulduğunu belirtti. Çelik, "UEFA kararı açıklanmadan önce belirli mahfillerde kararın yayınlanması, bu kararın belirli baskı gruplarının etkisiyle alındığını göstermektedir. Bu karar, futbolun üzerine siyasi baskı gölgesi düşürmektedir" dedi.

AK PARTİ GRUP BAŞKANI GÜLER: BU KARARI ŞİDDETLE KINIYORUZ

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler de Demiral'a verilen 2 maç men cezasını değerlendirdi. Güler, "UEFA’nın aldığı bu kararı kınıyorum. Disiplin yönetmeliği çok açık. Bozkurt işareti geleneksel manada bu topraklara ait bir duruştur, eylemdir. Maalesef baskı altında kaldılar. Almanya’da çıkan bir gazete 2 maç cezayı çok önceden duyurdu. Bu bir siyasi hesaplaşma ve milli takımın moralini bozmak için yapıldığı çok açık. Bu kararı kabul etmiyoruz, siyasi bir karar ve şiddetle kınıyoruz" diye konuştu.

TÜRKİYE CAS'A GİDECEK

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) UEFA'nın bu kararına itiraz ederek, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) başvuracağı bildirildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN