İspanya'nın aşırı sağcı partisi Vox, AP’deki yeni gruba katılacak

İspanya'nın aşırı sağcı partisi Vox, AP’deki yeni gruba katılacak

İspanya’nın aşırı sağcı Vox partisi, Macaristan lideri Orban'ın liderliğinde AP’de kurulma aşamasında olan Avrupa'nın Vatanseverleri ittifakına katılacaklarını bildirdi.

İspanya merkezli Vox partisi, Avrupa Parlamentosu’nda (AP) kurulacak olan aşırı sağ Avrupa'nın Vatanseverleri ittifakına katılacağını duyurdu.

Yapılan yazılı açıklamada, Brüksel'de aşırı sol, sosyalistler ve halkçıların fikir birliğine karşı alternatif olarak geniş bir katılımla kurulma aşamasında olan Avrupa'nın Vatanseverleri ittifakına dahil olacakları bildirildi.

MELONİ’YE TEŞEKKÜR

Vox, AP'de geçen dönemde (2019-2024) üyesi olduğu, "Avrupa Muhafazakarları ve Reformistleri" (ERC) grubundan çıkarken, bu gruba liderlik eden İtalya'nın Kardeşleri partisine ve İtalya Başbakanı Giorgia Meloni'ye de teşekkür etti.

AP'de mevcut durumda Vox'un 6 parlamenteri bulunurken, Macaristan Başbakanı Orban'ın başını çektiği "Avrupa'nın Vatanseverleri" ittifakına şimdiye kadar Macaristan, Avusturya ve Çekya'daki AB karşıtı aşırı sağcı partiler katıldıklarını duyurmuştu.

Aşırı sağın Avrupa'daki diğer temsilcilerinden Portekiz'den Chega ve İtalya'dan Lig partileri de bu yeni ittifaka katılabileceklerine dair olumlu açıklamalar yapmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN