Futbolla dolu yaşam... Hayatını kaybeden efsane hoca Daum'un kariyeri

Futbolla dolu yaşam... Hayatını kaybeden efsane hoca Daum'un kariyeri

Bir süredir akciğer rahatsızlığı sebebiyle tedavi gören, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın eski teknik direktörlerinden Alman teknik direktör Christoph Daum, 70 yaşında hayatını kaybetti. İşte efsane teknik direktörün futbolla dolu kariyeri...

Fenerbahçe ve Beşiktaş kulüplerinden yapılan açıklamada, “Eski teknik direktörümüz Christoph Daum’un vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Daum ailesine, sevenlerine ve camiamıza başsağlığı dileriz.” ifadesi kullanıldı.

Christoph Daum, 24 Ekim 1953 yılında dünyaya geldi. Alman teknik direktör ve eski futbolcudur. Daum, orta saha oyuncusu olarak oynadı ve Duisburg bölgesinden çeşitli kulüplerde forma giydi.

Antrenörlük kariyerine 1. FC Köln'de başlayan Daum, dört sezon boyunca takımı çalıştırdı ve 1990'da Stuttgart'ın teknik direktörü oldu. Stuttgart ile 1991-92 sezonunda Bundesliga şampiyonu oldu ve ertesi sezon Almanya Süper Kupası'nı kazandı.

daumseba.png

1994'TE BEŞİKTAŞ'IN BAŞINA GEÇTİ

Ocak 1994'te Gordon Milne'nin halefi olarak Beşiktaş'ın başına geçti ve 1994 Türkiye Kupası'nı kazandı. Sonraki sezonu Cumhurbaşkanlığı Kupası şampiyonluğu ile açtı ve 1994-95 sezonunda Türkiye Ligi şampiyonu oldu.

LEVERKUSEN İLE ŞAMPİYONLUĞU KIL PAYI KAÇIRDI

1996 ile 2000 yılları arasında Bayer Leverkusen'i çalıştırdı. Almanya'da 1996-97 sezonunu lig ikincisi, 1997-98 sezonunu lig üçüncüsü, 1998-99 sezonunu yeniden lig ikincisi olarak tamamladı. 1999-2000 sezonunda lig ikincisi oldu ve averaj ile şampiyonluğu kaçırdı.

İKİNCİ BEŞİKTAŞ DÖNEMİ BAŞARISIZ OLDU

Ertesi sezon uyuşturucu skandalına karışan Daum, Ekim 2000'de görevinden istifa etti. Mart 2001'de Beşiktaş'a geri döndü, ancak ikinci döneminde başarılı olamadı. 2002 yılında Austria Wien ile anlaştı ve sezon sonunda Avusturya Ligi ve Avusturya Kupası'nı kazanarak duble yaptı.

azizdaum.png

FENERBAHÇE'YE GELDİ

Temmuz 2003'te Türkiye'ye dönen Daum, Beşiktaş'ın ezeli rakibi Fenerbahçe'nin teknik direktörü oldu. Fenerbahçe ile 2003-04 ve 2004-05 sezonlarında Süper Lig şampiyonu oldu. Temmuz 2006'da Fenerbahçe'den ayrıldı ve üç sezon boyunca eski takımı 1. FC Köln'ü çalıştırdı.

İKİNCİ FENERBAHÇE DÖNEMİNİ KUPAYLA AÇTI

2009'da yeniden Fenerbahçe'ye geldi ve sezonu Süper Kupa şampiyonluğu ile açtı. 2009-10 sezonunu Bursaspor'un bir puan gerisinde, ikinci sırada tamamladı. Daha sonra Almanya'ya geri dönen Daum, kısa bir dönem Eintracht Frankfurt'u çalıştırdı ve 2011'de Belçika ekibi Club Brugge ile anlaştı.

daumbjk.png

BURSASPOR'U DA ÇALIŞTIRDI

2013'te Bursaspor'un teknik direktörü olarak Türkiye'ye geri döndü. Son olarak Temmuz 2016'dan Eylül 2017'ye kadar Romanya millî takımını çalıştırdı ve emekli oldu.

daumbjk2.webp

BAŞSAĞLIĞI MESAJLARI

70 yaşında yaşamını yitiren Alman Teknik Direktör Christoph Daum için spor kulüpleri ve önemli spor insanları başsağlığı mesajları yayımladı.

Teknik adamlık kariyerinde Fenerbahçe ile 2, Beşiktaş ile de 1 şampiyonluk yaşayan Daum için çalıştırdığı Fenerbahçe, Beşiktaş, Bursaspor ve ayrıca Galatasaray baş sağlığı mesajı yayınladı.

Sarı lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, "Eski Teknik Direktörümüz Christoph Daum’un vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Daum Ailesine, sevenlerine ve camiamıza başsağlığı dileriz." ifadelerine yer verildi.

Beşiktaş'tan paylaşılan taziye mesajında ise "Eski Teknik Direktörümüz Christoph Daum’un vefat ettiğini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Daum ailesine, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dileriz." ifadeleri kullanıldı.

ALEX'İN PAYLAŞIMI

Antalyaspor Teknik Direktörü Alex de Souza, Fenerbahçe'de futbolcu olduğu dönemde teknik direktörlüğünü yapan Christoph Daum hakkında bir paylaşımda bulundu. Brezilyalı teknik adam; "Beni Türkiye’ye getiren en önemli isimdi. Fenerbahçe’deki sportif başarımdan dolayı bu beyefendiye çok şey borçluyum. Benim için yaptıklarınız için çok teşekkür ederim. Hayatımdaki çok önemli bir insanı kaybettiğim üzücü bir gün." dedi.

VOLKAN DEMİREL DE UNUTMADI

Fenerbahçe'nin efsane kalecilerinden Volkan Demirel de Christoph Daum'u unutmadı.

Volkan Demirel şu paylaşımı yaptı:

Futbol dünyasından Christoph Daum paylaşımları Fenerbahçe, Beşiktaş, Aziz Yıldırım...

AZİZ YILDIRIM'IN PAYLAŞIMI

Fenerbahçe'nin eski başkanlarından Aziz Yıldırım; "Fenerbahçe’nin 2003-2004 ve 2004-2005 şampiyonluklarında takımımızın teknik direktörü olan, futbol takımımıza kişilikli bir futbol anlayışı aşılayan, değerli futbol insanı Christoph Daum’un vefat haberini derin bir üzüntüyle öğrendim. Hocamız Christoph Daum’a Allah’tan rahmet, değerli ailesi, yakınları, sevenleri ve camiamıza başsağlığı dileklerimi sunarım." paylaşımını yaptı.

serhatdaum.png

SERHAT AKIN'IN MESAJI

Daum'un Fenerbahçe yıllarında sarı-lacivertli formayı terleten Serhat Akın; "Çok ama çok üzgünüm senden öğrendiklerim sonsuza kadar senden bana miras kalacak seni hiç unutmayacağım Christoph Daum." yazdı.

GALATASARAY'IN PAYLAŞIMI

Galatasaray, Christoph Daum'un vefatı sonrası şu paylaşımı yaptı:

"Ülkemizde geçmiş yıllarda Beşiktaş ve Fenerbahçe Spor Kulübü'nde teknik direktörlük görevlerinde bulunan, Türk futboluna hizmetleri daima hatırlanacak olan Christoph Daum'un vefat haberini üzüntüyle öğrendik. Hayatını kaybeden Christoph Daum'un ailesine, yakınlarına ve tüm sevdiklerine başsağlığı diliyoruz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN