Zeytinyağından sonra ayçiçek yağında sahtecilik! Binlercesi piyasaya sürüldü iddiası: Bakın neyle karıştırmışlar?

Zeytinyağından sonra ayçiçek yağında sahtecilik! Binlercesi piyasaya sürüldü iddiası: Bakın neyle karıştırmışlar?

Sahtesi ile sık sık gündemde yer alan zeytinyağının yerine bu kez de ayçiçek yağı aldı. Fırsatçıların yeni hedefi ayçiçek yağı olurken firmaların akıl almaz oyunları herkese şaşkına çeviriyor. Binlercesinin piyasaya sürüldüğü iddia edilen ayçiçek yağlarına Ticaret Bakanlığı'ndan önlem geldi.

Fırsatçılar gözüne bu kez de ayçiçek yağına dikti. Hayvan yemi firmalarının ürettiği soya yağının ayçiçek yağına karıştırılarak piyasaya sürüldüğü belirtilirken insan sağlığını tehdit eden ürünlerle ilgili önlemler de gündeme geldi. Türkiye'nin dünya pazarındaki yerine tehlikeye atan taklit ürünler için Ticaret Bakanlığı çalışma başlattı.

AYÇİÇEK YAĞINDA BÜYÜK TEHLİKE

Sahtekarlar insan sağlığına tehlikeye atacak birçok farklı ürün ile karşımıza çıkıyor. Tereyağı, zeytinyağı derken bu kez de ayçiçek yağında fırsatçılık boy gösterdim. Hayvan yemi firmalarının ürettiği soya yağı ayçiçek yağını karıştırılırken insan sağlığı da hiçe sayıldı. Ticaret Bakanlığı Türkiye'nin uluslararası ticaretteki pazar payını tehlikeye atanlara karşı önlem almaya devam ediyor.

Ayçiçek yağı, zeytin yağı ve süt ürünleriyle ilgili son dakika açıklaması! Sahte ayçiçek yağı nasıl anlaşılır? Sahte zeytin yağı nasıl anlaşılır? | Türkiye Ekonomisi Haberleri

Bakanlık son olarak ayçiçek yağı üzerinde yapılan usulsüzlükleri tespit ederken konuyla ilgili çalışmalar başlattı. Hayvan yemi olarak kullanılan soya fasulyesinden üretilen yağların ihraç edilecek ayçiçek yağını karıştırıldığı tespit edilirken ürünlerin iç piyasaya sürüldüğü iddiası da gündeme geldi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN