Vizesi olan bile gidemeyecek! Almanya'dan Türkleri zor durumda bırakacak karar: Sınır kapıları resmen kapandı

Vizesi olan bile gidemeyecek! Almanya'dan Türkleri zor durumda bırakacak karar: Sınır kapıları resmen kapandı

Almanya yeni kararını tüm Avrupa Birliği kurumlarına bildirdi. Vizesi olan bile giremeyecek! Güvenlik önlemleri artırıldı. Almanya'dan Türkleri zor durumda bırakacak karar! Vizesine güvenen bile geri dönebilir, sınır kapıları resmen kapandı...

Almanya, Schengen Anlaşması kapsamında serbest dolaşımı fiilen askıya alarak sınırlarda sıkı kontroller başlatma kararı aldı. 16 Eylül 2024’ten itibaren geçerli olacak uygulama, vizesi olan kişileri bile etkileyebilir. Alman yasalarına uygun hale getirilen ve Avrupa Birliği kurumlarına bildirilen bu karar, Türk vatandaşlarını da kapsıyor. Kaçak Türkler ve diğer ülkelerden gelen düzensiz göçmenler, Almanya sınırında geri çevrilebilecek.

SCHENGEN ASKIYA ALINDI

Almanya, genel güvenlik, düzensiz göçü önleme, artan mali yük ve sınır ötesi suç kaynaklı tehditlere karşı aldığı bu kararla, Schengen Anlaşması’nı 6 aylığına askıya aldı. Fransa, Lüksemburg, Hollanda, Belçika ve Danimarka’dan gelen kişilere sınır kontrolleri yapılacak. Almanya’dan bu ülkelere ise serbest geçiş devam edecek. Ayrıca, Avusturya sınırında 11 Kasım’a, İsviçre, Çekya ve Polonya sınırlarında ise 15 Aralık 2024’e kadar kontroller sürecek.

Sınır Kontrolleri Haberleri - Son Dakika Sınır Kontrolleri Hakkında Güncel Haber ve Bilgiler

TÜRK VATANDAŞLARI DA ETKİLENECEK

Bu uygulama, Türk vatandaşlarını da doğrudan etkiliyor. Almanya’ya vizesiyle giriş yapan Türkler bile sınırda sakıncalı bulunmaları durumunda geri çevrilebilecek. Ayrıca, kaçak olarak Almanya’ya girmeye çalışan Türkler de sınırda anında geri gönderilebilecek.

SINIR KONTROLLERİ YOĞUNLAŞIYOR

Almanya, sınır kontrollerini artırarak kaçak girişleri engellemeye çalışıyor. Geçtiğimiz yıl, İsviçre sınırından Almanya’ya 18 binden fazla kaçak giriş gerçekleşmişken, sınır kontrollerinin başlamasıyla bu sayı büyük oranda azaldı, 6 bine kadar geriledi.

Bu uygulama, sınır güvenliği ve kaçak göçmenlerin girişini kontrol altına almak amacıyla Alman yasaları çerçevesinde yürütülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN