Kredi kartı kullanıcılarına müjde! O ödemeler tarihe karışıyor! Herkes bankasından geri ödeme alacak.

Kredi kartı kullanıcılarına müjde! O ödemeler tarihe karışıyor! Herkes bankasından geri ödeme alacak.

Türkiye'de milyonlarca kredi kartı kullanıcısının artan şikayetleri üzerine çalışmalar başlatıldı. Kredi kartları için ödenen yıllık aidat ücretleri artık tarihe karışıyor. Tüketiciler bankalardan talep ettiği aidat ücretlerini belirli yöntemlerle geri alabilecek. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

Günlük harcamaların vazgeçilmezleri arasında yer alan kredi kartları son yıllarda yıllık aidat ücretleri ile tüketicinin canını yakıyor. Tüketicilerin cebini yakan aidat ücretlerine son. Tüketiciler artık bankalardan aidat iadesi alabilecek. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

KREDİ KARTI AİDATLARI NASIL ALINIR?

Kredi kartı aidatlarını alabilmek için öncelikle bankalarla iletişim kurulması gerekmektedir. Müşteri memnuniyeti göz önüne alınarak aidat ücretleri geri alınabiliyor. Bankanın aidatsız kart seçeneği sunup sunmadığı ya da aidat talep edip etmediği konusunda bir anlaşmanın sağlanıp sağlanmadığı önemli kriterler arasında yer alıyor. Eğer banka bu durumu kanıtlayamazsa aidat iadesi yapmak zorunlu hale gelmektedir.

Kredi kartı aidatı hakkında bilinmesi gerekenler | ENUYGUN

Banka ile yapılan görüşmelerden sonuç alınamaması durumunda bir sonraki adım Tüketici Hakem Heyeti’ne başvurmak oluyor. Bu konuda başvurular e-devlet üzerinden kolaylıkla yapılabilmektedir. Kredi kartı ekstreleri gibi aidat kesintisinin yapıldığının belgeleyen dokümanın saklanması da bu süreçte büyük önem taşımaktadır. Kredi kartı aidat ücretlerini geri almak isteyen tüketicilerin bu adımları izleyerek aidat ücretlerini geri alabileceği aktarıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN