Tarlasından alıyor pazar tezgahına getiriyor! 30 yıldır süren mesai: Kendi emeği kendi kazancıyla geçimini sağlıyor

Tarlasından alıyor pazar tezgahına getiriyor! 30 yıldır süren mesai: Kendi emeği kendi kazancıyla geçimini sağlıyor

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde 30 yıldır çiftçilik yapan Fahrettin Demir, kendi yetiştirdiği ürünleri tarlasından alıyor pazar tezgahına getiriyor. 30 yıldır mesaisi devam eden Demir’in ürünleri, organik ve doğal olduğu için çok fazla tercih ediliyor…

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde yaklaşık 30 yıldır çiftçilik yapan Fahrettin Demir, bölgedeki kavun ve patates üretimiyle geçimini sağlıyor. Hasanlar köyünde yaşayan Demir, tarımda bilinçli bir yaklaşım sergileyerek yerli ve organik ürünler yetiştiriyor.

Fahrettin Demir, ilçede arazi kiralayarak patates ve kavun yetiştiriyor. Yöre halkı tarafından yerli ve organik ürünler olarak tercih edilen kavun ve patatesler, Demir'in bilincil tarım anlayışının bir yansıması olarak öne çıkıyor. Demir, "Bu yıl kiraladığım 20 dönüm araziye kavun, 35 dönüm araziye ise patates ekimi yaptım. 25 ton dolaylarında kavun, 100 tona yakın patates rekoltesinin gerçekleşmesini bekliyorum," şeklinde konuştu.

kutahyada-30-yildir-kavun-ve-patates-uretip-satan-1.jpg

ZİRAİ İLAÇ YOK HAYVAN GÜBRESİ VAR

Fahrettin Demir, yetiştirdiği ürünlerde zirai ilaç kullanmadığını belirtiyor. Kavun ve patates yetişme döneminde doğal yöntemler tercih eden Demir, gübre olarak hayvan gübresi kullanıyor. Ürünlerin kendi doğal lezzetinde olduğu için halk tarafından tercih edildiğini ifade eden Demir, "Bilinçli yapılan çiftçilik her zaman kazandırır," dedi.

DOĞAL VE ORGANİK ÜRÜNLERİ İLGİ GÖRÜYOR

Şu anda pazarda kavunun kilosunu 10 TL'den sattığını belirten Demir, patates hasadına henüz başlamadığını söyledi. Kavun ve patateslerin organik ve doğal olarak yetiştirilmesi, ürünlerin pazarda ilgi görmesini sağlıyor. Fahrettin Demir, yerli tarımın desteklenmesi ve bilinçli çiftçiliğin önemine vurgu yaparak, tarım sektöründeki tecrübesiyle örnek teşkil ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN