İstanbul'da burun estetiği faciası: Heval Pekgöz'ün ölümünde ihmaller var mı?

İstanbul'da burun estetiği faciası: Heval Pekgöz'ün ölümünde ihmaller var mı?

İstanbul'da özel bir hastanede burun estetiği ameliyatı sırasında kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden eczacılık öğrencisi Heval Pekgöz'ün ölümüne ilişkin ailesi suç duyurusunda bulundu. Peki Heval Pekgöz'ün ölümünde ihmaller var mı? Konu ile ilgili İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü inceleme başlattı.

Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Heval Pekgöz, burun estetiği ameliyatı için gittiği İstanbul'daki özel hastanede narkoz aşamasında kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi. Ailesinin iddialarına göre, tedavi sürecindeki ihmal ve yetersizlikler, genç kızın hayatını kaybetmesine neden oldu. İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, olayın ardından hastane hakkında inceleme başlattı.

Eczacılık öğrencisi Heval Pekgöz İstanbul'da burun estetiği ameliyatı olmak istedi, özel bir hastaneye gitti. Ancak daha narkoz aşamasında her şey kötüye gitti, kalp krizi geçirdi. 20 günlük yaşam mücadelesi sonrası yaşamını yitirdi. Ailesi, hastane hakkında suç duyurusunda bulundu.

heval-pekgozun-burun-estetigi-ameliyati-icin-verilen-anestezi-sonrasi-kalbi-durdu-ailesi-hastaneye-suc-duyurusunda-bulundu-tsbr.webp

HEVAL PEKGÖZ'ÜN ÖLÜMÜNDE İHMALLER VAR MI?

Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Heval Pekgöz, 20 yaşında burun estetiği ve burun etini aldırma amacıyla Maltepe'deki özel bir hastaneye başvurdu. Ameliyat sırasında narkoz aşamasında kalp krizi geçiren Pekgöz, 20 gün süren yoğun bakım mücadelesine rağmen hayatını kaybetti. Ailesi, hastane ve doktorların yaptığı ihmallerin, ölümüne neden olduğunu öne sürdü.

ANESTEZİ SONRASI KALBİ DURDU

Pekgöz'ün babası Ferhat Pekgöz, kızlarının anestezi sonrası kalbinin durduğunu ve hastane yetkililerinin kendilerine durumun iyi olduğunu söylediğini ifade etti. Kızlarının, önce tedbir amaçlı Kurtköy'deki bir hastaneye götürüldüğünü, ancak 112 kaydının olmaması nedeniyle başka bir hastaneye yönlendirildiğini belirtti. Bu süreçte aynı gün içinde 3 hastane değiştirmek zorunda kaldıklarını belirten baba, ihmaller yüzünden kızının yaşamını yitirdiğini söyledi.

balksz1-050920242c6d9c42.webp

Baba Ferhat Pekgöz, önce tedbir olarak Kurtköy'deki bir hastaneye götürüldüklerini, daha sonra ise 112 kaydı açılmadığı için tekrar başka bir şubeye yönlendirildiklerini anlattı.

Baba Pekgöz, aynı gün içinde 3 hastane değiştirmek zorunda kaldıklarını, ihmal yüzünden kızlarının hayatını kaybettiğini söyledi.

Anne Özlem Pekgöz de kızını yoğun bakımda görmek istediğini ancak izin verilmediğini, gözlerinin sedyedeyken açık olduğunu ve entübe olmadığını anlattı.

t25-hevali-ihmaller-zinciri-m-708.webp

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR

Heval Pekgöz'ün ailesi, kızlarının ölümünden sorumlu olduklarını iddia ettikleri hastane ve doktorlar hakkında suç duyurusunda bulundu. Ailenin şikayeti üzerine İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü hastane hakkında inceleme başlattı ve olayın detaylarına yönelik araştırmalar yapılıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN