Çocukların okul yolu ‘Survivor Parkuru’na benzetilmişti…

Çocukların okul yolu ‘Survivor Parkuru’na benzetilmişti…

Esenyurt’ta yoğun yağış sonrası köprüye akan çamur iş makineleri yardımı ve tazyikli su ile yıkanarak temizlendi. Önceki yönetimler tarafından çözülmediği için kangren haline gelen soruna Esenyurt Belediyesi köklü çözüm üretti. Belediye ekipleri köprüyü tamamen güvenli hale getirdi.

İstanbul’da önceki gün akşam saatlerinden itibaren başlayan sağanak yağmur bazı ilçelerde hayatı olumsuz etkiledi. Esenyurt’ta da yoğun yağış nedeniyle Piri Reis Mahallesinde yer alan köprünün üzerine boş araziden çamur ve toprak parçaları akmış, Osman Nuri Bakırcı Ortaokuluna giden öğrencilerin güzergâhı olan köprü kullanılamaz hale gelmişti. Gelen ihbar üzerine olay yerine ulaşan Esenyurt Belediyesi Fen İşleri ekipleri köprüyü önce iş makineleri ile temizledi ardından tazyikli su ile yıkadı. Tamamen güvenli hale getirilen köprü yeniden vatandaşların kullanımına sunuldu.

HİÇBİR YÖNETİM ÇÖZÜM ÜRETMEMİŞ!

Önceki dönem yönetimleri tarafından çözüme kavuşturulmadığı için bugüne kadar sorunların devam ettiği köprünün çevresinde gerekli imar çalışmalarını da yapan Esenyurt Belediyesi ekipleri, bundan sonra yaşanacak sorunların önüne geçmiş oldu. Köprüye artık çamurlu su akmayacağı için mutlu olduklarını ifade eden vatandaşlar, yapılan hızlı ve çözüm odaklı çalışmalar nedeniyle Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer’e teşekkürlerini iletti.

‘SORUN KALICI OLARAK ÇÖZÜLDÜ’

Yol ile boş arazi arasında yaptıkları çalışmalar ile sorunun tamamen çözüldüğünü belirten Esenyurt Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü saha kontrol görevlisi Taylan Polat; “Birime gelen ihbar üzerine zaman kaybetmeden ekip ve ekipmanlarımızla birlikte ilgili noktaya geldik. Okul bölgesinde hizmet veren köprü olması sebebiyle ilk olarak araziden akan çamur ve suyun tahliyesini yaptık. Ardından da dereden gelebilecek risklere karşı kanal çalışması yaparak önlemlerimizi aldık. Yine köprü ile arazi arasında yer alan kaldırımların bordür taşlarını yükselterek soruna kalıcı bir çözüm üretmiş olduk” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN