‘Ölümsüzlük Meyvesi’ diye ünlendi, coğrafi işareti kaptı! Manisa’da hasadın en bereketlisi : Özenle topluyor hepsi kazanıyor

‘Ölümsüzlük Meyvesi’ diye ünlendi, coğrafi işareti kaptı! Manisa’da hasadın en bereketlisi : Özenle topluyor hepsi kazanıyor

Sağlık açısından sağladığı faydalarla bilinen bu meyve ‘Ölümsüzlük Meyvesi’ diye ünlendi, coğrafi işareti kaptı. Manisa’da yıllardır üretimi yapılan meyve hem bölge ekonomisi hem de ülke ekonomisi için büyük önem taşıyor. İşte o meyvenin hasadı…

Manisa'nın Demirci ilçesinde coğrafi işaretli Demirci hünnabı hasat edilmeye başlandı. C vitamini içeriği ve antioksidan özellikleriyle dikkat çeken hünnap, kış aylarında hastalıklara karşı koruyucu bir gıda ürünü olarak öne çıkıyor.

4 GÜN KURUTUP SATIYORLAR

Demirci ilçesindeki çiftçiler, hünnap hasadı için sabahın erken saatlerinde işbaşı yapıyor. Üreticiler, ağaçlardaki meyveleri makine ve sırık yardımıyla ağaç diplerine serdikleri örtünün üzerine silkerek topluyor. Örtülerin üzerinde toplanan hünnaplar, elek makinesinde boylaması yapıldıktan sonra yapraklarından ayrılarak kurutulmak üzere seriliyor.

manisada-hunnap-hasadi-3.jpg

Hünnaplar, yaklaşık 4 gün kuruduktan sonra çuvallara konularak satışa sunuluyor. Bu yıl Demirci’de yaklaşık 300 ton rekolte bekleniyor. Zirai ilaç kullanılmadan üretilen coğrafi işaret tescilli Demirci hünnabı, çeşitli bölgelerden yoğun talep görüyor.

manisada-hunnap-hasadi-2.jpg

HEM YURT İÇİNE HEM YURT DIŞINA YOLLANIYOR

Demirci'de 20 yıldır hünnap üreticiliği yapan Mehmet Dede, 700 ağaçta hünnap yetiştirdiğini ifade etti. Hünnapın sağlık açısından birçok faydası bulunduğunu belirten Dede, "Şeker ve kalp hastalıkları başta olmak üzere birçok hastalığa şifalı. Hünnap topladıktan sonra eleklerimizde boylama yapıyoruz. Sonrasında kurutuyoruz. Yaşken kilogram olarak ağır geliyor ama kurutulursa 4 yıl tazeliğini koruyor," dedi.

manisada-hunnap-hasadi-1.jpg

Dede, bu yıl arazisinden yaklaşık 2 ton rekolte beklediğini ve ürünlerini genellikle internet üzerinden sattığını sözlerine ekledi. Ürünlerini Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu bölgelerine gönderen Dede, ayrıca Almanya'ya da ihracat yaptıklarını belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN