Zonguldak, Bartın, Kastamonu arasında yaşayanlara hayati uyarı! Bugün evde durmayın yükseklere çıkın: Hepsi birden geliyor

Zonguldak, Bartın, Kastamonu arasında yaşayanlara hayati uyarı! Bugün evde durmayın yükseklere çıkın: Hepsi birden geliyor

İklim bilimci Prof. Dr. Orhan Şen’den Zonguldak, Bartın, Kastamonu arasında yaşayanlara hayati uyarı geldi. Bugün sabah saatlerinde başlayacak olan tehlikeye dikkat çeken Şen, yarın öğlene kadar süreceği ve etkisini artıracağı vurgusu yaptı. İşte detaylar…

ESMAGÜL KOÇAK

Ünlü iklim bilimci Prof. Dr. Orhan Şen, Zonguldak, Bartın, Kastamonu Amasra Bozkurt ve İnebolu çevresi için kritik bir uyarıda bulundu. Bugün sabah saatlerinden başlayarak yarın öğlene kadar sürecek aşırı yağış nedeniyle bu bölgelerde ciddi sel ve taşkın riskinin olduğuna dikkat çeken Şen, dere kenarlarında bulunan vatandaşları uyardı.

200 KG YAĞIŞ BEKLENİYOR!

Prof. Dr. Orhan Şen’in verdiği bilgilere göre, bu süre zarfında Zonguldak, Bartın, Kastamonu Amasra Bozkurt ve İnebolu arasında 200 kg’a kadar yağış düşmesi bekleniyor. Bu yoğun yağış, özellikle dere kenarlarında taşkınlara yol açabilir. Prof. Dr. Şen, vatandaşları bu tehlikeye karşı dikkatli olmaya davet etti.

gyx8qa-wwaa-f1t.jpg

DERE KENARLARINDAN UZAKLAŞIN, YÜKSEKLERE ÇIKIN!

Aşırı yağışların bölgede sele neden olabileceğini belirten Şen, vatandaşlara dere kenarlarından ve yataklarından uzak durmaları gerektiği uyarısında bulundu. Yaşanabilecek taşkınlar nedeniyle riskli alanlarda bulunanların yükseklere çıkmasının hayati önem taşıdığını vurguladı.

yeni-proje-5.jpg

FIRTINA TEHLİKESİ DE VAR

Yoğun yağışlarla birlikte fırtına tehlikesinin de olduğuna dikkat çeken Şen, vatandaşların olumsuz hava koşullarına karşı hazırlıklı olması gerektiğini belirtti.

yeni-proje-6.jpg

YETKİLİLERİN UYARILARINA KULAK VERİN

Meteoroloji yetkililerinin ve AFAD’ın uyarılarına kulak vermenin, özellikle aşırı yağışlar sırasında sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olmanın bu süreçte çok önemli olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Orhan Şen, vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı.

Zonguldak, Bartın, Kastamonu Amasra Bozkurt ve İnebolu’da yaşayan vatandaşların bu süreçte güvenlikleri için yetkililerin talimatlarına uymaları ve dere yataklarından uzak durmaları hayati önem taşıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN