İnternetten tohumunu buldu, denemek için ekti! Aktarlardan talep yağıyor: Bulaşık süngeri, banyo kesesi yapılıyor cildi besliyor

İnternetten tohumunu buldu, denemek için ekti! Aktarlardan talep yağıyor: Bulaşık süngeri, banyo kesesi yapılıyor cildi besliyor

Denizli’de çiftçilik yapan Mensur Aydemir bu ürünün internette tohumunu buldu, denemek için ekti. Hatay bölgesinde bolca yetişen üründe başarılı sonuç elde eden Aydemir’in üretimine aktarlardan talep yağıyor…

Denizli'nin Honaz ilçesine bağlı Kaklık Mahallesi'nde, geçen yıl lif kabağı deneme ekimi yapıldı ve olumlu sonuçlar alındı. Hatay'da bolca yetiştirilen bu bitki, bu yıl daha geniş alanlarda ekildi.

DOĞAL VE SAĞLIKLI KULLANIM

Çiftçi Mensur Aydemir, lif kabaklarının doğal bulaşık süngeri ve banyo lifi olarak kullanıldığını belirtti. "Bakımı zor olan lif kabakları, belli bir işlemden geçirildikten sonra cilde faydalı ürünler haline geliyor," dedi. Kuruyan üst kabuklarının soyulmasıyla elde edilen lifler, cilt sağlığı için ideal.

denizlide-lif-kabagi-yetistiren-1.jpg

FAYDALARIYLA DİKKAT ÇEKİYOR

Aydemir, "Lif kabakları, tropikal ve subtropikal iklimlerde yetişiyor. Hasat edildikten sonra 6 ay kurumaya bırakılıyor ve daha sonra kullanıma hazır hale geliyor," açıklamasında bulundu. Cildi ölü derilerden arındıran bu ürün, kan akışını artırarak cilde canlılık kazandırıyor. Sivilce ve siyah nokta izlerine karşı etkili bir çözüm sunuyor.

denizlide-lif-kabagi-yetistiren-2.jpg

KULLANIM SÜRESİ

Aydemir, lif kabaklarının kullanım ömrünün 1-2 veya 3-4 ay olduğunu belirterek, "Kesinlikle tencereleri çizmez ve kimyasal içermediği için sağlıklıdır," dedi. Bu nedenle, doğal ürünlere yönelişin artmasıyla birlikte lif kabaklarına olan talep de yükseliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN