Denizli’de çiftçilik yapan Mensur Aydemir bu ürünün internette tohumunu buldu, denemek için ekti. Hatay bölgesinde bolca yetişen üründe başarılı sonuç elde eden Aydemir’in üretimine aktarlardan talep yağıyor…
Denizli'nin Honaz ilçesine bağlı Kaklık Mahallesi'nde, geçen yıl lif kabağı deneme ekimi yapıldı ve olumlu sonuçlar alındı. Hatay'da bolca yetiştirilen bu bitki, bu yıl daha geniş alanlarda ekildi.
DOĞAL VE SAĞLIKLI KULLANIM
Çiftçi Mensur Aydemir, lif kabaklarının doğal bulaşık süngeri ve banyo lifi olarak kullanıldığını belirtti. "Bakımı zor olan lif kabakları, belli bir işlemden geçirildikten sonra cilde faydalı ürünler haline geliyor," dedi. Kuruyan üst kabuklarının soyulmasıyla elde edilen lifler, cilt sağlığı için ideal.
FAYDALARIYLA DİKKAT ÇEKİYOR
Aydemir, "Lif kabakları, tropikal ve subtropikal iklimlerde yetişiyor. Hasat edildikten sonra 6 ay kurumaya bırakılıyor ve daha sonra kullanıma hazır hale geliyor," açıklamasında bulundu. Cildi ölü derilerden arındıran bu ürün, kan akışını artırarak cilde canlılık kazandırıyor. Sivilce ve siyah nokta izlerine karşı etkili bir çözüm sunuyor.
KULLANIM SÜRESİ
Aydemir, lif kabaklarının kullanım ömrünün 1-2 veya 3-4 ay olduğunu belirterek, "Kesinlikle tencereleri çizmez ve kimyasal içermediği için sağlıklıdır," dedi. Bu nedenle, doğal ürünlere yönelişin artmasıyla birlikte lif kabaklarına olan talep de yükseliyor.