Chery, Karadeniz’i otomotiv üssü yapacak! Türkiye'ye dev yatırım: Lüks araçlar ucuza satılacak

Chery, Karadeniz’i otomotiv üssü yapacak! Türkiye'ye dev yatırım: Lüks araçlar ucuza satılacak

Çinli otomobil devi Chery'den beklenen hamle geldi. Türkiye'ye yatırım hazırlığı yapan Chery, Karadeniz'i otomotiv üssü yapmayı hedefliyor. Dev yatırımıyla birlikte lüks araçlar ülkemizde ucuza satılacak. İşte tüm detaylar...

BURAK ÖZTOPRAK

Türkiye'ye bir yatırım müjdesi daha geldi. Çinli otomobil devi Chery'den dev yatırım için hazırlıklar başladı. Bu yatırımla beraber Karadeniz'in bir otomotiv üssü haline gelmesi bekleniyor. Peki, Chery'nin Türkiye'deki üretimi neler getirecek? İşte tüm detaylar...

KARADENİZ'İN EN BÜYÜK KENTİNDE KURULACAK

Çinli otomotiv devi Chery, Türkiye’de büyük bir yatırım için son aşamaya geldi. Reuters haber ajansına konuşan bir Türk yetkili, Chery'nin araç fabrikası kurmak için yürüttüğü görüşmelerin neredeyse tamamlandığını açıkladı. Fabrikanın Karadeniz’in en büyük kenti olan Samsun’da kurulması bekleniyor.

maxresdefault.jpg

TÜRKİYE’DE FİYATLAR ALTÜST OLACAK!

Chery'nin bu yatırımı, Türkiye'deki lüks otomobil piyasasını kökünden değiştirebilir. Yatırımla birlikte, Chery'nin üreteceği araçların hem ÖTV'de ciddi bir indirim alacağı hem de gümrük vergisinden muaf tutulacağı belirtiliyor. Aynı zamanda, nakliye maliyetlerinin de düşmesiyle Chery'nin lüks donanımlı araçlarının “sudan ucuz” fiyatlarla satışa sunulması bekleniyor. Bu durum, Türk otomobil pazarında büyük bir hareketlilik yaratabilir.

1-lefscyizgicpyimjwppuag.jpg

ÇİNLİ OTOMOBİL ÜRETİCİLERİNİN TÜRKİYE ATAĞI!

Halihazırda 2 milyon ticari ve binek araç üretim kapasitesiyle Avrupa'nın önde gelen otomotiv üreticilerinden biri olan Türkiye, son dönemde Çinli otomobil üreticilerinin yatırım radarına girmiş durumda. Geçtiğimiz Temmuz ayında bir başka Çinli otomotiv devi BYD, Türkiye’de bir milyar dolarlık yatırım ile yıllık 150 bin araç kapasiteli bir fabrika kuracağını duyurmuştu. Chery'nin yatırımı da bu büyük otomotiv hareketinin bir parçası olacak gibi görünüyor.

cinli-dunya-devi-duyurdu-turkiyede-fabrika-acmayi-dusunuyoruz-h1682310365-c805c5.webp

SON GÖRÜŞME ERDOĞAN VE KACIR İLE!

Chery'nin Türkiye yatırımı konusunda yaşanan bu gelişmeler, hafta sonu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sanayi Bakanı Fatih Kacır ile Chery International'ın Başkanı Zhang Guibing'in gerçekleştirdiği görüşmenin ardından hız kazandı. Yatırımın detayları henüz netleşmemiş olsa da, Chery'nin Türkiye'yi otomotiv üssü yapma hedefiyle büyük bir adım atacağı konuşuluyor.

chery-officials.jpg

CHERY'NİN TÜRKİYE’DEKİ ÜRETİMİ NELER GETİRECEK?

Chery'nin Samsun'da kurmayı planladığı fabrikada hangi ölçekte ve hangi modellerin üretileceği konusunda henüz resmi bir bilgi verilmedi. Ancak, bu yatırımın özellikle lüks segmentte önemli bir fiyat avantajı sağlayacağı öngörülüyor. Hem gümrük vergisi muafiyeti hem de yerli üretimin getirdiği ÖTV indirimleriyle, Chery'nin lüks donanımlı araçları, Türkiye pazarında rakipsiz fiyatlarla satılabilir.

unnamed.jpg

KARADENİZ OTOMOTİV ÜSSÜ OLACAK

Türkiye’nin otomotiv sektöründe yeni yatırımlara kapılarını açması, hem yerli hem de yabancı üreticiler arasında rekabeti kızıştıracak. Özellikle Çinli üreticilerin Türkiye'deki varlıklarını güçlendirmesi, otomobil piyasasında tüketicilere daha uygun fiyatlı ve çeşitli seçenekler sunulmasını sağlayacak.

Chery’nin Türkiye’ye yapacağı bu yatırım, otomotiv sektöründe heyecan yaratırken, Türk tüketicilerini de uygun fiyatlı lüks araçlarla buluşturmayı hedefliyor. Chery’nin dev hamlesi, Karadeniz bölgesini adeta otomotiv üssüne çevirecek gibi görünüyor!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN