Karadenizliler müjde, fındık fiyatları rekor kıracak! Ak Parti Grup Başkan Vekili açıkladı

Karadenizliler müjde, fındık fiyatları rekor kıracak! Ak Parti Grup Başkan Vekili açıkladı

Giresun’daki bir programda konuşan AK Parti Grup Başkan Vekili Dr. Leyla Şahin Usta, fındık fiyatlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Giresun’un fındık konusunda başkent konumunda olduğunu vurgulayan Usta, üretim aşamasındaki sorunların çözüme kavuşması için yeni çalışmalar başlattıklarını belirtti…

AK Parti Grup Başkanvekili Dr. Leyla Şahin Usta, "Türkiye Buluşmaları" programı kapsamında Giresun’da önemli açıklamalarda bulundu. Fındık fiyatları hakkında bilgi veren Usta, fındık üretiminin artırılması ve dünya piyasasında güçlü bir konum elde edilmesi gerektiğini vurguladı.

FINDIK FİYATLARI YÜKSELECEK

Usta, yaptığı açıklamada, "Elimizdeki fındığın çok daha kıymetleneceği ve fiyatının yeniden 135 liranın üzerine çıkacağından eminim," ifadelerini kullandı. Avrupa’da rekolte düşüşü yaşandığını belirten Usta, bunun fındık fiyatlarını olumlu yönde etkileyeceğini öngördü. Fındık fiyatlarının serbest piyasada 114 liraya kadar gerilediğini hatırlatan Usta, bu durumun üreticiler üzerinde olumsuz etkilere yol açtığını dile getirdi.

findik-fiyatlari-2.jpg

FINDIK ÇALIŞMA GRUBU OLUŞTURULDU

Giresun'un fındık konusunda "başkent" olduğunu vurgulayan Usta, fındık çalışma grubu oluşturduklarını ve bu grubun düzenli olarak toplanarak üretim aşamasındaki sorunları ele alacağını belirtti. Usta, "Bakanlığımızın yetkilileriyle görüşerek gerekli planlamaları yapıyoruz," dedi.

KATMA DEĞERLİ ÜRÜN ÜRETİMİ

Usta, fındık üretiminde katma değerli ürünler elde etmenin önemine değinerek, "Kendi fındığımızı ucuza gönderip arkasından katma değerli ürün haline getirmek istemiyoruz," ifadelerini kullandı. Giresun'un ve Karadeniz bölgesinin diğer tarım ürünleri olan çay üretimi için de aynı çabanın gösterileceğini belirtti.

findik-fiyatlari-1.jpg

AVRUPA’DAKİ REKOLTE DÜŞÜŞÜ

Usta, "Rekolte düşük olması aslında fiyatın çok daha yükseleceğini gösteriyor," diyerek, Avrupa’da yaşanan rekolte düşüşlerinin fındığa olan talebi artıracağını öngördü. "Giresun'un fındığı dünyada eşi benzeri olmayan bir aromaya ve lezzete sahip," diyen Usta, bu nedenle fındık fiyatlarının eski yüksek değerlerine yeniden ulaşacağını kaydetti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN