"TOGG'un fişi çekildi" Türkiye için büyük umut olmuştu: Yapılan son anlaşma hayalleri yıktı!

"TOGG'un fişi çekildi" Türkiye için büyük umut olmuştu: Yapılan son anlaşma hayalleri yıktı!

Yerli otomobil TOGG için "fişi çekildi" yorumu yapıldı! Türkiye için büyük umut olmuştu! Yapılan son anlaşma hayalleri yıktı...

Çinli otomobil devi Chery, Türkiye'de yapmayı planladığı yatırım için önemli bir aşamaya geldi. İsmini vermek istemeyen bir yetkili, Chery'nin Türkiye'de araç üretimi amacıyla görüşmeler gerçekleştirdiğini belirtti. Ancak yatırımın hangi ölçekte olacağı veya hangi modellerin üretileceği konusunda henüz net bir bilgi paylaşılmadı.

CHERY'NİN TÜRKİYE YATIRIMI İÇİN GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR

Chery to launch Tiggo 7 Pro in South Africa – Chery Kimberley

Türkiye, Avrupa’nın önde gelen otomotiv üretim merkezlerinden biri olarak, yurt dışından gelen yatırımları çekmeye devam ediyor. 2 milyon adetlik binek ve ticari araç üretim kapasitesine sahip olan Türkiye, bir süredir Çinli otomobil üreticileriyle üretim tesisi kurma konusunda temaslarını sürdürüyor. Chery'nin bu yatırımı, Türkiye'deki otomotiv sanayisinin büyümesine önemli katkılar sağlayabilir.

BYD'NİN 1 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM PLANI

China's BYD set to overtake Tesla as the world's largest BEV maker, again – Firstpost

Daha önce, bir başka Çinli otomobil üreticisi BYD, Türkiye’de 1 milyar dolar yatırım yaparak yıllık 150 bin araç üretim kapasitesine sahip bir fabrika kurmayı planladığını açıklamıştı. Temmuz ayında duyurulan bu yatırımın ardından, Chery’nin de Türkiye’de yatırım yapmaya yönelik adımlar atması dikkat çekiyor.

CHERY, TÜRKİYE’YE ÖNEMLİ BİR ADIM ATIYOR

Chery International Başkanı Zhang Guibing, geçtiğimiz hafta sonu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sanayi Bakanı Fatih Kacır ile bir araya gelerek Türkiye’deki yatırım planları hakkında görüşmelerde bulundu. Bu buluşmanın ardından Chery’nin Türkiye’de yatırım yapacağına yönelik beklentiler güçlendi.

"TOGG'UN FİŞİ Mİ ÇEKİLDİ?"

Kasko listesinde ortaya çıktı! 29 Ekim'de açıklanacaktı: Togg 4x4 versiyonunun fiyatı sızdı - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Prof. Dr. Uğur Emek, Chery'nin Türkiye'deki yatırım hamlesini değerlendirdi ve bu gelişmenin TOGG üzerindeki etkilerine dikkat çekti. Emek, Chery’nin Türkiye’ye adım atmasının, yerli otomobil markası TOGG’a olumsuz yansıyabileceğini belirterek, "Anlaşılan TOGG’un fişi çekilmiş" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN