CHP'li Gürer: Kamu, patates alımına girerek piyasayı dengelemeli

CHP'li Gürer: Kamu, patates alımına girerek piyasayı dengelemeli

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında patates ürünündeki krizle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Gürer, üreticilerin maliyetin altında satış yapmaya zorlandığını ve tüketicilerin de yüksek fiyatlarla karşı karşıya kaldığını belirterek, "Kamu, patates alımına girerek piyasayı dengelemelidir" dedi.

CHP'li Gürer, Ankara'da bir marketten aldığı patatesleri göstererek, market fiyatlarının 13-15 lira aralığında, üretici fiyatlarının ise 4 liraya dahi düşmediğini vurguladı.

Gürer, "Doğru süreç yönetilmezse, üretici hasat bittiğinde elinde kalacak ürünle karşılaşacak ve market fiyatları artacaktır" ifadelerini kullandı.

Gürer, patates fiyatlarındaki istikrarsızlığın hem üreticiyi hem de tüketiciyi olumsuz etkilediğini belirterek, "Planlı ve sürdürülebilir bir üretim modeli ile piyasayı düzenleyici önlemler alınması şarttır" dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Eylül ayında kurum ve kuruluşlara yönelik yaptığı çağrıyı hatırlatan Gürer, patates tüketiminin artırılmasının yeterli olmadığını ifade etti.

Kışlık patatesin depolanabileceğini hatırlatan Gürer, "Kış koşulları oluşmadan, kamu eliyle Toprak Mahsulleri Ofisi, Türkşeker ve Tarım Kredi Kooperatifleri aracılığıyla maliyet artı makul kâr ile ürün alımı yapılmalı" dedi.

Böylelikle patatesin gelecek üretim sürecine kadar fiyat artışının dengelenmesi sağlanabileceğini vurguladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN