CHP'li Gürer, pazarda vatandaşların sorunlarını dinledi: 'Tarlada ürün değer bulmadı, üretici zarar etti'

CHP'li Gürer, pazarda vatandaşların sorunlarını dinledi: 'Tarlada ürün değer bulmadı, üretici zarar etti'

CHP’li Ömer Fethi Gürer, vatandaşın alım gücünün iyice zayıfladığını ve bu durumun hem üretici hem de pazarcı esnafını olumsuz etkilediğini dile getirdi. Vatandaşların “Pazar bu kadar pahalı olursa, markette durum daha da kötü” diyerek dert yandığını belirten Gürer, “Tarlada ürün değer bulmadı, üretici zarar etti” sözlerine yer verdi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, açlık sınırının altında geliri olanların haftalık sebze ve meyve ihtiyaçlarını karşıladığı pazar yerlerinde vatandaş buluşmalarını sürdürüyor. Son olarak Bor Pazarı’nı ziyaret eden Gürer, emekli ve asgari ücretlilerin market fiyatlarıyla gıda ürünü almakta zorlandığını belirtti.

yeni-proje-3.jpg

Türkiye genelinde 3 bin 631 semt pazarı ve 242 üretici pazarı ile toplamda 3 bin 873 pazar kurulduğunu hatırlatan Gürer, pazardaki fiyatların artmasının dar gelirli vatandaşlar üzerinde büyük bir yük oluşturduğunu vurguladı. Yerli ürünlerin hasat sezonunun sona ermesiyle fiyatların yükselmeye başladığını gözlemleyen Gürer, “Tarlada ürün değer bulmadı, üretici zarar etti” dedi.

yeni-proje-4.jpg

Bor Salı Pazarı’nda yapılan incelemelerde, yerli ürünlerin azalmasıyla birlikte fiyatların arttığına dikkat çeken Gürer, “Bamya 150 liraya, domates 35 liraya, turşuluk salatalık 70 liraya satılıyor. Yerli ürünler tükendikçe, farklı bölgelerden gelen ürünler nakliye maliyetiyle birlikte fiyatları artırıyor” şeklinde konuştu.

yeni-proje-5.jpg

Gürer, vatandaşların alım gücünün zayıfladığını ve bu durumun hem üretici hem de pazarcı esnafını olumsuz etkilediğini vurguladı. Pazar esnafının artan maliyetler karşısında zorlandığını belirten Gürer, “Pazarcı esnafı, gelirlerinin azaldığını ve giderlerinin arttığını ifade ediyor” dedi.

Vatandaşların “Pazar bu kadar pahalı olursa, markette durum daha da kötü” diyerek dert yandığını belirten Gürer, “Gelirimiz iyice daraltıldı. Marketten alışveriş yapamaz hale geldik” sözlerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN