Gürer'den çiftçiden ‘sabır’ isteyen Şimşek’e eleştiri: Tarladaki ürünler sabretmiyor, çiftçinin halinden haberiniz yok

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in çiftçilerden “sabır” istemesine tepki gösterdi. Bakan Şimşek'in tarım sektöründeki sorunları göz ardı ettiğini öne süren Gürer, “Tarladaki ürünler sabretmiyor” dedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in çiftçilerden “sabır” istemesine tepki gösterdi.

Kırıkkale’de yapılan açıklamalarda Bakan Şimşek'in tarım sektöründeki sıkıntıları görmezden geldiğini savunan Gürer, “Bugün tarımla uğraşan her kesim tarihin en zor sürecini yaşıyor. Sayın Bakan, tarladaki ürünler sabretmiyor” dedi.

Gürer, bu yıl buğdayda yüzde 12, arpada yüzde 3, şeker pancarında ise yüzde 28’lik fiyat artışları yaşandığını hatırlatarak, girdi maliyetlerinin yüzde 41’in üzerinde olduğunu belirtti.

'ÇİFTÇİ BORÇ İÇİNDE'

Çiftçilerin alım fiyatlarının enflasyonun altında kaldığını ifade eden Gürer, “Tarlada karpuz, kavun, domates, biber, patlıcan, patates bu yıl çöpe gitti. Bu kadar çiftçinin sahipsiz kaldığı bir dönem yaşanmadı” diye konuştu.

Çiftçilere verilen desteklerin yetersiz olduğunu vurgulayan Gürer, Tarım Kanunu’nun 21. maddesine göre çiftçilere verilmesi gereken desteğin 411 milyar lira olduğunu, 2024 yılı bütçesinden ayrılan miktarın ise yalnızca 91 milyar lira olduğunu dile getirdi.

“Bugün tarımla uğraşan her kesim tarihin en zor sürecini yaşıyor. Çiftçi borç içinde, 2 milyon 300 bin çiftçinin bankalara borcu 715 milyar lirayı aşmış durumda” diyen Gürer, çiftçilerin yaşadığı zorlukların göz ardı edildiğini savundu.

Gürer, sözlerine son verirken, “Enflasyon oranında destekleri bir değerlendirin. Çiftçiye destek vermediğiniz ortaya çıkar” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN