Türkiye'de bunu üreten ilk ve tek fabrika! Bankadaki işini bırakıp kurdu, Azerbaycan, Suriye, İran'a sipariş yetiştiremiyor

Türkiye'de bunu üreten ilk ve tek fabrika! Bankadaki işini bırakıp kurdu, Azerbaycan, Suriye, İran'a sipariş yetiştiremiyor

Türkiye'de bunu üreten ilk ve tek fabrika! Elini taşın altına koydu, bankadaki müdürlük işini bırakıp kurdu! Azerbaycan, Suriye, İran'a sipariş yetiştiremiyor...

Kayseri’de yaşayan Bünyamin Geçgil (38), uzun yıllar süren bankacılık kariyerine veda ederek, çocukluk hayali olan ticaret dünyasına adım attı. Özel bir bankada bölge müdür yardımcılığı görevini yürüten Geçgil, 12 yıllık kariyerini geride bırakarak, Kayseri'nin ilk emprenyeli kazık ve telefon direği üretim fabrikasını kurdu. Şehirde orman zenginliği bulunmamasına rağmen, girişimci ruhuyla önemli bir ihtiyacı karşılayan Geçgil, yurt içi ve yurt dışındaki tarım alanlarına ürün tedarik etmeye başladı.

BANKACILIKTAN GİRİŞİMCİLİĞE CESUR ADIM

Bankacılığı bırakıp, fabrika kurdu; 4 ülkeye ürün ihraç etmeye başladı

Bankacılık sektöründe başarılı bir kariyer inşa eden Bünyamin Geçgil, 2016 yılında kendi işini kurma kararı alarak, ticaret hayatına yöneldi. 1 yıllık araştırma ve geliştirme çalışmasının ardından, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nde 5 bin metrekarelik bir arazide, 2 bin metrekare kapalı alana sahip fabrikasını kurdu. Bu fabrika, Kayseri’de emprenyeli kazık ve telefon direği üretimi yapan tek tesis olarak dikkat çekiyor. Geçgil’in girişimi kısa sürede büyüdü ve ürünleri elma, muz ve avokado bahçelerinde kullanılmak üzere hem Türkiye’nin birçok iline hem de yurt dışına ihraç edilmeye başlandı.

İHRACAT BAŞARILARIYLA DİKKAT ÇEKİYOR

Bankacılığı bırakıp, fabrika kurdu; 4 ülkeye ürün ihraç etmeye başladı

Geçgil’in yönettiği fabrika, Türkiye’de Isparta ve Burdur gibi tarım bölgelerine kazık üretimi yaparken, Azerbaycan, Suriye, İran ve Makedonya gibi ülkelere de ihracat yapıyor. Orman varlığı az olan Kayseri’de, çevre illerden temin edilen ağaçlar işlenerek, yüksek kaliteli kazık ve direkler üretiliyor. Bu ürünler tarımsal faaliyetlerde büyük önem taşıyor ve hem yurt içinde hem de yurt dışında önemli bir talep görüyor.

"İÇİMİZDE HER ZAMAN TİCARETLE UĞRAŞMA UKDESİ VARDI"

Bankacılığı bırakıp, fabrika kurdu; 4 ülkeye ürün ihraç etmeye başladı

Babasının ayakkabı dükkânından ticareti öğrenen Geçgil, bu alanda çalışmanın her zaman bir hayal olduğunu belirtiyor. "İçimizde her zaman ticaretle uğraşma ukdesi vardı. Bu yönde istediğim bir alana yönelmek istedim. Bankacılığın tabanından en yükseğine kadar çalıştım. Bankacılığı bırakmadan önce de bölge müdür yardımcısı olarak görev yaptım. 5 bin metre arazi üzerine 2 bin metrekare kapalı alanda bir fabrika açtım. Kazık ve telefon direği imalatı yapıyoruz. Kayseri'de bu alanda üretim yapan tek fabrikayız. Ormanın olmadığı bir şehirde olduğumuz için çevre illerden aldığımız ağaçları burada işleyip elma, avokado ve muz bahçelerine gönderiyoruz. Yurt içinde Isparta, Burdur gibi illere yurt dışında da Balkan ve Orta Doğu ülkelerine ihracat yapıyoruz" diyerek işindeki başarıyı ve sektördeki boşluğu doldurma hedefine vurgu yaptı.

YAKINLARINDAN ŞAŞIRTICI TEPKİLER ALDI

YAKINLARIM ÇOK ŞAŞIRDI

Bankacılık kariyerini geride bırakma kararı çevresinde büyük şaşkınlık yarattı. Geçgil, bu süreci şöyle anlatıyor: "Kayseri'de daralmış bir sanayi vardı. Sadece mobilya ve çelik kapı imalatı var. Biz de kimsenin yapmadığı bir üretimi burada yapmak istedik. Halkın ve çiftçinin ihtiyacı olan ürün üretimine karar verdim. Bu ürün daha çok Rusya ve Belarus gibi ülkelerden ithal edilen ürünlerdi. Bir vatandaşlık görevi ile dış ticaret açığını kapatmak için bu işe başladık. Bu sektöre girmeden çok araştırma yaptım. 1 yıllık Ar-Ge çalışması sonucu bu işe başladım. Bankacı arkadaşlarım çok şaşırdı. Neden bankayı bırakıyorsun? Bankada iş bulmak çok zor. Neden bıraktığımı hep sorguladılar. Hatta bazısı benim bu işi yapamayacağımı, düşündü. Başarısız olacağımı zannetti. Birinci derece akrabalarım bile "Bankacılık bırakılır mı?" yorumları yaptı. Sabit gelir ve standart bir hayat var diye düşündüler. Çok şükür artık ithal edilen bir ürünü ihraç eder bir hale geldik. 4 ülkeye ürün ihraç ediyorum."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN