ABD İsrail'e yine 'Arkandayız' dedi: Lübnan adım adım ikinci Gazze olma yolunda

ABD İsrail'e yine 'Arkandayız' dedi: Lübnan adım adım ikinci Gazze olma yolunda

Lübnan'ı da 41 bini aşkın insanı öldürdüğü Gazze'ye çevirmek için adım adım ilerleyen İsrail'e yine destek ABD'den geldi. ABD Savunma Bakanı Austin, İsrail'in Lübnan'da başlattığı kara harekâtına destek verdi. İsrailli mevkidaşı Gallant ile görüşen Austin, desteğini de 7 Ekim'deki Hamas saldırısını bahane ederek açıkladı. Austin 'Hizbullah'ın 7 Ekim benzeri bir saldırı düzenlememesi için bunun gerekli olduğunu' savundu.

ABD'nin, İsrail'in Lübnan sınırında Hizbullah’a yönelik kara harekâtına açık destek vermesi, bölgedeki gerginliği artırmaya devam ediyor.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, İsrailli mevkidaşı Yoav Gallant ile İsrail'in Hizbullah'ın iletişim altyapısını hedef almasının ve Genel Sekreteri Hasan Nasrallah dahil üst düzey liderlerine suikast düzenlemesinin ardından dün gece başlattığı kara harekâtı ile eş zamanlı bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

ABD Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, ikili 'Hizbullah'ın İsrail'in kuzey sınırındaki yerleşimlerine 7 Ekim benzeri saldırılar düzenleyememesi için sınırdaki saldırı altyapısının ortadan kaldırılmasının gerekliliği üzerinde anlaştığı' belirtildi. Açıklamaya göre Austin 'ABD'nin, İsrail'in İran, Hizbullah, Hamas, Husiler ve İran destekli diğer terör örgütlerine karşı kendini savunma hakkını desteklediğini' de vurguladı.

GÖRÜŞMEDE İRAN DA TEHDİT EDİLDİ

Görüşmede, Austin'in 'sınırın her iki tarafındaki sivillerin evlerine güvenli şekilde dönebilmesi için diplomatik bir anlaşmanın gerekli olduğu' görüşünü yinelediği de belirtildi. Buna göre 'Ausitin ve Gallant, askeri operasyonları uygun görüldüğü zamanda diplomatik bir zemine çekmenin önemini' de ele aldı.

Görüşmeden, bölgedeki Amerikan-İsrail politikalarına karşı İran'a da yeni tehdit geldi. ABD Savunma Bakanlığı açıklamasına göre ikili "İran'ın İsrail'e karşı doğrudan bir askeri saldırı düzenlemeyi tercih etmesi halinde ortaya çıkacak ciddi sonuçları da konuştu."

İSRAİL GAZZE'DEKİ STRATEJİYİ UYGULUYOR

İsrail'in Hizbullah'ın cep telefonu radyo ağına düzenlediği saldırılar ve Nasrallah başta olmak üzere üst düzey liderliğini hedef aldığı suikastların yanı sıra Lübnan'da 23 Eylül'den beri düzenlediği saldırılar sırasında yaklaşık bin sivil öldü. Lübnan Sağlık Bakanlığı, ülkenin güneyinde sadece son 24 saatte düzenlenen saldırılarda en az 95 kişinin öldüğünü, 172 kişinin yaralandığını açıkladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN