Malatyalılar kayısı değil bunu ekiyor! Avrupa'dan sipariş yağıyor.... Hasat sonrası bereket fışkırdı

Malatyalılar kayısı değil bunu ekiyor! Avrupa'dan sipariş yağıyor.... Hasat sonrası bereket fışkırdı

Artık Malatyalılar kayısı değil bunu ekiyor. Bölgenin birçok tarım ürünü için elverişli olduğunun keşfedilmesinin ardından başlayan üretim yüzleri güldürürken, hasat sonrası bereket fışkırdı. İşte detaylar…

Malatya'nın Akçadağ ilçesi, Ören Mahallesi'nde yüzerlerce dönümlük alanda gerçekleştirilen soğan hasadı tamamlandı. Malatya'da son yıllarda inşa edilen barajların tarımsal çeşitliliğe büyük katkı sağladığını belirten Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, bu yılki soğan üretiminin önemli bir miktara ulaştığını ifade etti.

malatyada-sogan-hasadi-1-001.jpg

SOĞAN ÜRETİMİNDE ÖNEMLİ ARTIŞ

Ramazan Özcan, Akçadağ Ören bölgesinde yaklaşık 250 hektarlık bir alanda soğan üretimi yapıldığını açıkladı. Dönüm başına ortalama 4 ton ürün elde edildiğini belirten Özcan, "Malatyamız önemli bir tarım şehri. Sadece belirli ürünlere bağlı kalmak doğru değil," dedi. Ticaret Borsası olarak çiftçileri ürün çeşitliliğine teşvik etmeye çalıştıklarını vurguladı.

malatyada-sogan-hasadi-2-001.jpg

ÇEŞİTLİ ÜRETİM YÖNTEMLERİ

Özcan, daha önce farklı ürünlerin yetiştirildiği arazilerde bu yıl soğan ekiminin yapıldığını ifade etti. "Tamamlanan hasat sonrası gördük ki, Malatya'da her türlü tarım ürününü yetiştirmek mümkün," diyen Özcan, ilk hasadın yüksek verimle gerçekleştirildiğini belirtti.

malatyada-sogan-hasadi-3-001.jpg

Özcan, önümüzdeki yıllarda daha geniş alanlarda ve verimli su kullanımı ile üretimi artırmayı planladıklarını da sözlerine ekledi. Malatya’nın tarım potansiyelini artırmak için çeşitli projeler üzerinde çalıştıklarını belirtti. Bu sayede, bölgedeki tarımsal üretimin daha da çeşitleneceği ve verimliliğin yükseleceği umuluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN