Tahinin içine ekleyen etkisine inanamadı! Canan Karatay bile önerdi…

Tahinin içine ekleyen etkisine inanamadı! Canan Karatay bile önerdi…

İnsan sağlığı için faydalı olan iki besin bir araya geldi etkisi muhteşem sonuçlar ortaya çıkardı. Canan Karatay'ın bile tüketilmesini tavsiye ettiği ürünler arasında yer alan Tahinin içerisine eklediğiniz bu ürün sizi pişman etmeyecek. İşte tüm detaylar…

Susam tohumlarının ezilmesi ile elde edilen tahin her derde deva çörek otu ile birleşince muhteşem sonuçlar ortaya çıkarıyor. Zengin bir vitamin ve mineral kaynağı olan tahin sağlıklı yağ kaynağı olarak da hayatımızın içerisinde yer alıyor. Kalsiyum, demir, magnezyum, fosfor ve B vitaminleri açısından besleyici olan tahin bağışıklık sistemini de desteklemektedir. Tahin ve çörek otu yağı karıştırıldığında ortaya adeta bir sağlık deposu çıkıyor.

ÇÖREK OTU VE TAHİNİN FAYDALARI NELERDİR?

Bağışıklık sistemi destekleyici bir etkiye sahip olan çörek otu yağı, aktif bileşenler içerirken vücudu hastalıklara karşı korumaktadır. Tahin ise içerisinde bulundurduğu vitamin ve mineraller ile antioksidan açısından bağışıklık sistemine destek olur.

Bu karışımdan yiyenin derdi tasası kalmıyor! İşte hastalıklardan koruyan tahin ve çörek otu yağı karışımı

Tahin kalp dostu yağ asitlerini içerirken çörek otu yağı da kolesterol seviyesini düzenleyerek kalp risk hastalığı riskini en aza indirmektedir. Kalp sağlığını korumaya almak isteyen kişiler özellikle bu iki ürünü tüketebilmektedir.

Yüksek lif içeriği ile birlikte sindirim sistemini düzenleyen tahin çörek otu yağı ile bir araya geldiğinde mideyi rahatlatıp gaz ve şişkinlik gibi sindirim sorunlarının önüne geçer.

Vücuda enerji sağlayacak zengin protein içeriğine sahip olan tahin, demir bakımından da zengindir. Çörek otu yağı metabolizmayı hızlandırarak enerji seviyesini arttırır egzersiz öncesi ideal bir enerji kaynağı olarak görülür.

Bu karışımdan yiyenin derdi tasası kalmıyor! İşte hastalıklardan koruyan tahin ve çörek otu yağı karışımı

Cildi besleyerek iyileştiren tahin E vitamini açısından son derece zengindir. Çörek otu yağı ise iltihapları azaltarak akne ve egzama gibi cilt sorunları üzerinde etki sağlamaktadır. Bu ikiliyi tüketerek cildin daha sağlıklı ve parlak görünmesini sağlayabilirsiniz.

Uzun süre tokluk hissi sağlayan tahin yeme isteğini azaltmaktadır. Çörek otu yağı ise metabolizmayı hızlandırırken yağ yakımını destekleyip kilo kontrollü sağlamaktadır.

Beyin sağlığı için önemli bir besin kaynağı olan tahin içerisinde magnezyum ve B vitamini Barındırır. Zihinsel berraklığı arttıran çörek otu yağı hafızayı güçlendirirken beyin fonksiyonlarını destekleyip zihinsel performansı artırmaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN