İstanbul'da ekmeğe görülmemiş zam! Fırına giderken iki kere düşüneceksiniz

İstanbul'da ekmeğe görülmemiş zam! Fırına giderken iki kere düşüneceksiniz

Herkesin evinde yer alan ürünlerin başında gelen ekmek son zamanlarda en çok zamlanan ürünlerin başında geliyor. İstanbul'da fırına giden artık iki kez düşünecek. Ekmek fiyatları adeta ateş ediyor. İşte İstanbul ekmek fiyatları…

HİLAL NAS

Hemen hemen herkesin günde en az bir tane tükettiği ekmek temel besin ürünleri arasında yer alıyor. Son zamanlarda ekmek fiyatlarına gelen zamlar vatandaşları tedirgin ederken Ankara'dan sonra İstanbul ekmek fiyatlarına da zam geldi. Vatandaş fırına giderken iki kez düşünecek. İstanbul'da ekmek fiyatlarına görülmemiş zam geldi. Kimse fazla fazla alamayacak. İşte İstanbul ekmek fiyatları…

İstanbul’da ekmek fiyatlarına yeni bir zam gündemde. Son dönemde un fiyatlarındaki ciddi artışlar nedeniyle fırıncılar, ekmek fiyatının yükseltilmesi için esnaf odalarına başvuruda bulundu. İstanbul’un bazı ilçelerinde şimdiden gizli zamlarla ekmek fiyatları yükselirken, önümüzdeki günlerde 200 gram ekmeğin 15 TL’ye çıkması bekleniyor.

UN FİYATLARI FIRINCILARI ZORLUYOR

İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin, 240 gram ekmeğin fiyatının 15 TL’ye çıkarılması için taleplerini esnaf odalarına ilettiklerini açıkladı. Çetin, özellikle un fiyatlarındaki yükselişe dikkat çekerek, “Geçtiğimiz aylarda 620-650 liraya aldığımız 50 kilogramlık un çuvalı, şu an 750-800 lira seviyelerine yükseldi. Bu artış, fırıncıların maliyetlerini ciddi anlamda etkiliyor” ifadelerini kullandı.

İstanbul'da ekmeğe zam: 15 lira oluyor

MALİYETLERDEKİ ARTIŞ FİYATLARA YANSIYOR

Un fiyatlarının yanı sıra enerji, personel ve diğer hammadde maliyetlerinin de arttığını belirten Çetin, fırıncıların bu durumla başa çıkmakta zorlandığını dile getirdi. "Fırıncı esnafı, ekmek üretim maliyetlerinin artması sebebiyle ayakta kalmakta zorlanıyor. Bu yüzden ekmek fiyatlarına zam yapılması kaçınılmaz oldu" diyen Çetin, yeni fiyat düzenlemesi için esnaf odalarının değerlendirme sürecinde olduğunu belirtti.

İstanbul'da ekmeğe zam - On4 Haber

TÜKETİCİYİ ZOR GÜNLER BEKLİYOR

Ekmek, vatandaşların günlük yaşamında temel gıda maddelerinden biri. Ekmek fiyatlarına gelecek olası zam, özellikle dar gelirli aileler üzerinde baskı oluşturabilir. Fırıncılar, artan maliyetlerin kendilerini de zorladığını dile getirirken, tüketiciler de yükselen ekmek fiyatları karşısında endişeli.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN