Ayçiçek yağı tohumu ithalatında yeni dönem! Başvurular o tarihe kadar geçerli! İndirimli vergi uygulanacak

Ayçiçek yağı tohumu ithalatında yeni dönem! Başvurular o tarihe kadar geçerli! İndirimli vergi uygulanacak

Yağlık ayçiçeği tohumu ve ham madde ayçiçek yağı ithalatında uygulanacak tarifi ve kontenjan başvuruları için açıklama yapıldı. Kullanım usul ve esasları tespit edilirken düzenleme detayları da belli oldu. Başvurular o tarihe kadar yapılacak. İşte tüm detaylar…

Yağlık ayçiçeği tohumu ve ayçiçeği yağı ithalatında uygulanacak tarifi kontenjanları için başvuru ve kullanım usulü şartları belli oldu. Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklama doğrultusunda "Yağlık Ayçiçeği Tohumu ve Ham Ayçiçeği Yağı İthalatında Tarife Kontenjanı Uygulanmasına İlişkin Tebliğ"i Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylar…

RESMİ GAZETE’DE YAYINLANDI

Ağustos ayında Cumhurbaşkanı kararıyla açılan tarife kontenjanı, İthalat Genel Müdürlüğü tarafından 30 Kasım 2024 tarihine kadar yerli yağlık ayçiçeği tohum alımları yapan öncelikli olmak üzere ham veya rafine ayçiçeği üreten sanayi firmalarına dağıtımı gerçekleştirilecek Tarife kontenjanı ile birlikte 1 milyon ton yağlık ayçiçeği tohumu esas alınarak yağlık ayçiçeği tohumu veya %40 randıman ile bunun karşılığı ham ayçiçeği tohumu yağı olarak dağıtım gerçekleştirilecek.

BySun YAĞLIK AYÇİÇEK TOHUMU

Kontenjan miktarının tamamının yağlı ayçiçeği tohumu olarak dağıtılması ile birlikte 1 milyon ton ham ayçiçeği tohumu yağı olarak dağıtılmasında ise 40.000 tonu geçemeyeceği belirtildi.

BAŞVURU TARİHİ BELLİ OLDU

Yağlık ayçiçek yağı tohumu için başvuruda bulunacak kişiler 2 aralık-13 Aralık tarihleri arasında başvuru işlemlerine e-devlet üzerinden veya Ticaret Bakanlığı’nın internet sitesi üzerinden yapabilecek.

Simav'da üreticilere 4 bin 250 kilo yağlık ayçiçeği tohumu dağıtılacak

Bakanlık tarafından belirlenen dağıtım kriterleri çerçevesinde yağlık ayçiçek yağı tohumu veya karşılığı ham madde ayçiçek yağı cinsinden dağıtım gerçekleştirilecek. Yağlık ayçiçeği tohumu ve hem ayçiçeği tohumu yağının her ikisi için de tarife kontenjanı talep edilmesi durumunda bakanlık tarafından uygun görüldüğü durumlar için her iki eşya içinde ayrı ayrı olmak üzere ithalat lisansı düzenlenebilecektir. Tebliğ kapsamında yapılacak ithalatta sadece ithal lisansında kayıtlı miktar için indirimli gümrük vergisi uygulanacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN