İstanbullular istedi İBB harekete geçti! Artık çocuklarınızla güvenle okula gönderebilirsiniz

İstanbullular istedi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu harekete geçti. Veliler artık çocukları gönül rahatlığıyla okula gönderecek. Herkese tedirgin eden sorunlar tek tek ortadan kaldırılıyor. İşte tüm detaylar…

HİLAL NAS

Türkiye'de okullarda görülen hijyen sorunları başta velileri olmak üzere öğrencileri de tedirgin ediyor. Temizlik personeli eksiğinin yanı sıra mali yetersizlikler nedeniyle pek çok okulda hijyen konusunda ciddi sıkıntılar görülüyor. Velilerin hijyen talebi üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi harekete geçti. Öğrenciler daha sağlıklı bir ortamda eğitim görecek. İşte tüm detaylar…

MADDİ DESTEK TALEP EDİLİYOR

2024-2025 eğitim-öğretim yılında Türkiye'deki okullarda hijyen sorunları ciddi bir alarm vermeye başladı. Özellikle, mali imkansızlıklar ve temizlik personeli eksikliği nedeniyle birçok okulda temizlik ve hijyen konusunda ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Veliler, okullardaki hijyen eksikliğinden ve tuvaletlerin, sınıfların hijyenik olmayan koşullarından dolayı endişelerini dile getiriyor. Türkiye genelinde veliler, okuldaki temizlik yetersizliği nedeniyle durumu İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri'ne bildirdi ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın harekete geçmesi için girişimde bulundu. Bazı okullarda ise velilerden maddi destek talep ediliyor veya temizlik işlerinin dönüşümlü olarak yapılması isteniyor.

Kanal B

Öte yandan, enfeksiyon hastalıkları uzmanları da bu dönemde hijyen sorunlarının artmasının, özellikle solunum yolu enfeksiyonlarının ve mide-bağırsak enfeksiyonlarının yayılma riskini artırdığını belirtiyor. Hijyen eksikliği nedeniyle öğrencilerin ve öğretmenlerin sağlık açısından risk altında olduğu belirtiliyor.

İBB 'DEN KRİZ ÇÖZÜMÜ GELDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), bu krizi hafifletmek adına önemli bir adım atarak İstanbul'daki okullarda temizlik hizmetine başladı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Çocuklarımız temiz sınıflarda okusun diye her hafta 180 okulumuzu baştan sona temizliyoruz. Bunun için özel kurduğumuz mobil İBB Temiz Okul ekipleri İstanbul’un her ilçesinde hizmet veriyor," ifadelerini kullandı. Bu adım, özellikle ekonomik sıkıntılar yaşayan okullarda hijyenin sağlanması için önemli bir destek olarak görülüyor.

Bu gelişmeler, okullarda hijyen koşullarının sağlanmasının ve sürdürülebilir temizlik hizmetlerinin ne kadar önemli olduğunu gözler önüne seriyor. Özellikle veliler ve okul yönetimleri, çocukların sağlığını koruyacak adımların atılmasını ve hijyen sorunlarına kalıcı çözümler bulunmasını talep ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN