Kütahya'nın tarımsal üretim potansiyeli masaya yatırıldı

Kütahya'nın tarımsal üretim potansiyeli masaya yatırıldı

Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, organik ürünler alanında 40 yılı aşkın bir süredir hizmet veren Işık Tarım yetkilisi Altan Işık ve beraberindeki heyeti makamında ağırlayarak, verimli bir toplantı gerçekleştirdi.

Tarım sektörü üzerine önemli görüşmelerin gerçekleştiği buluşmada, organik tarımın sürdürülebilirliği ve ihracat faaliyetlerinin geliştirilmesi üzerine fikir alışverişinde bulunuldu. Işık Tarım’ın başarılarının ülkemiz adına büyük bir gurur kaynağı olduğunu vurgulayan Başkan Kahveci, şehrimizin tarımsal zenginliklerinin ulusal ve uluslararası düzeyde daha fazla tanıtılması için iş birliğine her zaman açık olduğunu ifade etti.

Belediyede gerçekleşen görüşmenin ardından, Başkan Eyüp Kahveci, Işık Tarım heyeti ile birlikte Kütahya Tarım İl Müdürü Dr. Emre Yeniay’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette, Tarım İl Müdürlüğü ile birlikte Kütahya'da ortak yapılabilecek projeler üzerine fikir alışverişinde bulunularak durum analizleri yapıldı. Ayrıca Kütahya ’da tarımın sürdürülebilirliği, organik üretim potansiyeli ve tarımsal ihracatın geliştirilmesi üzerine kapsamlı değerlendirmelerde bulunuldu. Tarımsal üretim ve ihracat kapasitesini artırmaya yönelik iş birliği imkanları ele alınırken, çiftçilere ve doğaya saygılı projeler de masaya yatırıldı.

Belediye Başkanı Kahveci, Kütahya'nın tarımsal zenginliklerini ön plana çıkararak, katma değer sağlayacak projelerin daima destekçisi olacağını belirtti.

Görüşme, karşılıklı iyi dilek ve temennilerle sona erdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN