Antep fıstığına tescilli rakip geliyor! Talimat verildi, çalışmalar başlandı: O ilimizin fıstığı tescil alıyor

Antep fıstığına tescilli rakip geliyor! Talimat verildi, çalışmalar başlandı: O ilimizin fıstığı tescil alıyor

Antep fıstığına rakip geliyor hem de tescilli! Talimat verildi, çalışmalara başlandı! Artık o ilimizin fıstığı tescil alıyor...

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, Pazarcık ilçesinde gerçekleşen fıstık hasadına katılarak önemli açıklamalarda bulundu. Görgel, Pazarcık Fıstığı’nın tescillenmesi ve uluslararası pazarda tanıtılması adına gerekli çalışmaları başlattıklarını belirtti.

PAZARCIK FISTIĞI TESCİL EDİLİYOR

Başkan Görgel: “Pazarcık Fıstığı’nın tescili için gerekli süreçleri başlatıyoruz”

Pazarcık’ın Tilkiler Mahallesi'nde düzenlenen hasat programına katılan Başkan Fırat Görgel, bölgedeki üreticilerle bir araya gelerek Pazarcık Fıstığı’nın üretim süreci hakkında detaylı bilgi aldı. Görgel, yaptığı açıklamada, Pazarcık Fıstığı'nın hem ulusal hem de uluslararası platformlarda tanıtılması adına adımlar attıklarını söyledi. Bu kapsamda, Tarımsal Hizmetler ve Muhtarlıklar Dairesi Başkanlığı ekiplerine, Pazarcık Fıstığı'nın tescil sürecini başlatmaları için talimat verdiğini de belirtti.

"HER BİR ÜRÜNE SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ"

Başkan Görgel, Pazarcık Fıstığı'nın şehrin en önemli tarımsal ürünlerinden biri olduğunu vurgulayarak, “Asırlardır toprağımızda kök salan, çiftçimizin alın teri, şehrimizin rayihasıyla olgunlaşan her bir ürüne sahip çıkmaya devam ediyoruz. Pazarcık Fıstığı da bunlardan bir tanesi. Bunun ulusal ve uluslararası arenada tanıtımı noktasında gerekli adımları atıyoruz. Pazarcık Fıstığı’nın tescili için ekiplerimize talimat verdik, çalışmaya başlıyorlar. İnşallah Pazarcık Fıstığı da şehrimizin tescilli ürünleri arasındaki yerini alacak” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN