Şok CEO’su Uğur Demirel: Fikir bulmak kadar iyi uygulama da şart

Şok CEO’su Uğur Demirel: Fikir bulmak kadar iyi uygulama da şart

Şok Marketler CEO’su Uğur Demirel, perakende sektöründeki yolculuğunu, iş-özel yaşam dengesini ve gelecek hedeflerini Murat Ülker’in blogunda anlattı. "Fikir bulmak kadar, uygulamak da şart" diyen Demirel, inovasyon, teknoloji ve müşteri odaklı stratejileriyle sektörde fark yaratmayı hedefliyor.

Ünlü iş insanı Murat Ülker, kendi blogunda gerçekleştirdiği söyleşilere bir yenisini daha ekledi. Bu kez Yıldız Holding bünyesindeki Şok Marketler’in CEO’su ve Yıldız Holding Perakende Grubu Başkanı Uğur Demirel ile perakende sektöründeki yolculuğunu, liderlik anlayışını ve gelecek vizyonunu derinlemesine ele aldı.

yeni-proje-2.jpg

Uğur Demirel, çocuk yaşta başladığı ticaret hayatında güçlü bir disiplin ve sorumluluk duygusuyla şekillenen kariyer yolculuğunu anlattı. Şereflikoçhisar’da büyüyen ve aile işlerinde erken yaşta görev almaya başlayan Demirel, bugünkü liderlik anlayışının temelinde ailesinden aldığı değerlerin ve iş dünyasında edindiği tecrübelerin yattığını belirtiyor.

Anadolu’nun geleneksel yapısında büyümenin ona erken yaşta sorumluluk ve dürüstlük bilinci kazandırdığını ifade ediyor: “Ailemin bana aşıladığı ahlaki değerler, her ne iş yaparsam yapayım o işe tam bir özveri ve doğrulukla yaklaşmayı öğretti.”

'ÇALIŞMAK İYİ GELİYOR'

Günlük iş temposunun yüksek olduğu bir perakende ortamında çalışan Demirel, işine olan bağlılığını vurguluyor. Yoğun iş günlerinde sabahları erken gelerek kendisine kısa bir sessizlik zamanı yaratmaya özen gösterdiğini belirten Demirel, iş-özel yaşam dengesini ailesiyle geçirdiği huzurlu anlarda bulduğunu dile getiriyor. Ancak onun için en önemli "iyi olma hali", çalışmaktan gelen tatmin: “Çalışmak bana iyi geliyor. ‘Occupational wellness’ dediğimiz kavram yani bir işle uğraşmaktan gelen iyi olma hali beni anlatıyor.”

KRİZ YÖNETİMİ VE YENİLİKÇİ YAKLAŞIMLAR

Son yıllarda yaşanan krizlerin perakende sektöründe liderlik becerisini sınadığını ifade eden Demirel, bu süreçlerde soğukkanlı kalmanın ve ekibi doğru yönlendirmenin önemine dikkat çekiyor. Şok Marketler'deki başarılarının ardında ise sadece iyi fikirler değil, uygulama becerisi de yatıyor. Demirel, Yıldız Holding Perakende Grubu’nda çalışanların önerilerini dinlemeyi, inovasyonu teşvik etmeyi ve işin kalbine inmek için “Goya” kavramını kullanmayı önemsiyor.

TEKNOLOJİ, E-TİCARET VE ŞOK MARKETLER’İN GELECEĞİ

Teknoloji devriminin perakende sektöründeki etkileri üzerine konuşan Demirel, veri analitiği ve yapay zeka gibi yenilikçi teknolojilerin önemine işaret etti. E-ticaretin ve fiziksel mağazaların bir arada nasıl yönetileceğine dair uyguladıkları omnichannel stratejilerinin detaylarını paylaşan Demirel, "Fiziksel mağazalar ve e-ticaret platformları arasındaki dengeyi kurmak için her iki kanalda da güçlü bir müşteri odaklılık stratejisi izliyoruz" dedi.

yeni-proje-3.jpg

Geleceğe yönelik hedeflerinden de bahseden Demirel, Şok Marketler’i daha büyük, daha ferah mağaza formatlarıyla yeniden şekillendirmek istediklerini ve daha fazla katma değer yaratma amacıyla çalıştıklarını ifade etti. “Şok’un müşterilerine, çalışanlarına, paydaşlarına ve hissedarlarına daha fazla katma değer sağlamak ve onları mutlu etmek. Yani mutlu edip mutlu olacağız” diyerek hedeflerini özetledi.

REKABET, MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ VE DEĞİŞİME UYUM

Demirel, perakende sektöründeki rekabetin müşterilere kaliteli ürünleri uygun fiyatlarla sunmayı, inovasyon yapmayı ve müşteri memnuniyetini artırmayı zorunlu kıldığını vurguladı. Müşteri memnuniyeti konusunda yenilikçi uygulamalarıyla fark yaratmaya çalıştıklarını belirten Demirel, “Şok’ta ‘4T’ yöntemini oluşturduk: Tebessüm ve Tatlı Dil, Temizlik ve Tertip, Tazelik ve Tam Bulunurluk” diyerek şirketin müşteri odaklı kültürünü paylaştı.

Şok Marketler’in Türkiye’nin önde gelen perakende şirketlerinden biri haline gelmesindeki başarının, hem güçlü liderlik hem de sürekli gelişimi hedefleyen bir vizyonla bağlantılı olduğunun altını çizen Demirel, perakende dünyasının hızla değişen dinamiklerine ayak uydurmanın önemine dikkat çekti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN