İran’ın füzeleri İsrail’de pek çok hedefi vurmayı başardı: Demir Kubbe bu kez sınıfta kaldı

İsrail ordusu İran’ın İsrail’e balistik füzeler ateşlediğini duyururken Tel Aviv ve birçok kentte sirenler çaldı. İsrail'in Demir Kubbe'si başarılı olamazken İran füzeleri birçok noktada hedeflere isabet etti.

İran'ın İsrail'a karşı başlattığı füze saldırısında İsrail'e atılan füzeler Gazze semalarında görüntülendi. İsrail'de sirenler çaldı, Demir Kubbe aktive edildi. Tel Aviv dahil birçok kentte İran füzeleri görüntülendi.

Öte yandan Tel Aviv ve Kudüs'ten gelen görüntülerde İran'ın füzelerinin birçok noktada hedefe ulaştığı, Demir Kubbe'nin başarılı olamadığı görüldü.

İRAN 200 FÜZE ATTI, YÜZDE 80'İ İSABET ETTİ

İsrail, İran'ın attığı füzelerin çoğunun Demir Kubbe tarafından engellendiğini iddia ederken, İran 200 balistik füzeyi İsrail'e attığını ve yüzde 80'inin hedefi vurduğunu savundu. İsrail ordu radyosu da İran'ın attığı füze sayısını 200 olarak verdi.

Öte yandan, İsrail saldırıda ölen vatandaşı olmadığını açıkladı. Ancak saldırının ardından İsrail'de 13 bin acil durum çalışanının göreve çağrıldığının duyurulması, saldırıda ölen ya da yaralananların bulunduğu iddiasını güçlendiriyor.

EMRİ BİZZAT ALİ HAMANEY VERDİ

Bu arada İran'dan yapılan açıklamada, saldırı emrinin bizzat Dini Lider Ali Hamaney tarafından verildiği, Hizbullah Lideri Nasrallah'ın öldürülmesinin intikamının amaçlandığı belirtildi. Açıklamada, İsrail'in bu saldırıya askeri karşılık vermesi durumunda, daha büyük ve yıkıcı bir saldırı yapılacağı duyuruldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN