İBB'den okullara hijyen desteği: Temiz Okul Projesi

Okullardaki hijyen sorununun ardından İBB harekete geçti. İBB, öğrencilerin temiz ve sağlıklı bir ortamda eğitim görmelerine destek sağlamak amacıyla "İBB Temiz Okul Projesi"ni başlattı. Mobil temizlik ekipleri, temizlik personelinin yetersiz olduğu belirlenen okullarda hizmet verecek.

Yeni eğitim ve öğretim hayatının başlamasıyla okullardaki hijyen sorunu da ayyuka çıktı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), okullara hijyen desteği sağlamak amacıyla "İBB Temiz Okul Projesi" başlattı. Yeni projeyle "Temiz Okul Ekibi" talep eden okullara profesyonel temizlik desteği sunacak.

Öğrencilerin sağlıklı bir ortamda öğrenim görmelerini teşvik etmeyi ve okul hijyenini artırmayı hedefleyen proje kapsamında görevlendirilen ekip, sınıflardan ortak alanlara kadar okul binalarına temizlik hizmeti sağlıyor.

HAFTADA 180 OKUL TEMİZLENECEK

İBB'den yapılan açıklamaya göre proje için ilk etapta 80 temizlik personeli görevlendirildi. Hafta içi dört mobil ekip ile öğrencilerin derste olduğu saatlerde ıslak zeminler ile tuvaletlerin temizliği yapılacak. Bu çalışmayla günde 16, haftada ise 80 okulun ıslak zemin temizliği gerçekleştirilecek. Geriye kalan 6 mobil ekip ile hafta içi derslerden sonra akşam saatlerinde haftada 60 okulda genel temizlik yapılacak.

Plana göre, hafta sonu 10 mobil ekibin tamamı okullarda genel temizlik yapmak için çalışmalarını yürütecek. Her bir mobil ekip günde 2 okulun temizliğini yapacak. Bu planlama ile haftada toplam 180 okula temizlik hizmeti verilecek.

Eğitim öğretim yılı boyunca okullarda toplam 39 haftada (ara tatiller dahil) 7 bin 20 seans temizlik hizmeti gerçekleştirilecek.

'TÜM ALANLAR BAŞTAN SONA TEMİZLENİYOR'

İBB Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü Gençlik Hizmetleri Şefi Can Ak, konuya ilişkin şunları söyledi:

"Her kademeden devlet okulunda, temiz okul projesi kapsamında, haftanın 7 günü, ders saatleri içinde ve dışında temizlik işlemlerini başlattık. Haftada 180 okulun tuvaletleri, koridorları, sıraları, sınıfları, varsa spor salonu ve bahçe gibi alanlar baştan sona temizleniyor"

'ÇAPRAZ BULAŞMANIN ÖNLENMESİ SAĞLANACAK'

İBB Boğaziçi Yönetim Operasyon Müdürü Gökhan Parlak da İBB olarak temizlik ve hijyen hareketi başlatıldığını, tüm planlamaların yapıldığını belirterek, “Okullarda en önemli şey çapraz bulaşma, yani tuvaletlerden çıkan kişilerin farklı yerlere mikrop bulaştırması. Bunun önüne geçmek için çeşitli renk kodlarıyla, temizlik bezleriyle ve moplarıyla, temizlik malzemeleriyle temizliğimizi gerçekleştiriyoruz. Okullarda profesyonel bir temizlik hizmeti veriliyor ki onların gelecekleri de bu sınıflar gibi parlak ve temiz olsun” dedi.

DEVLET OKULLARI ÖNCELİKLİ İŞLEME KONULACAK

Talepler, İBB Temiz Okul hattı üzerinden (0212) 455 33 33 numaralı telefondan ve yazılı olarak da okullardan alınacak. Temizlik personelinin yetersiz olduğu belirlenen okullardan başlanarak, öncelikli olarak devlet okullarının talepleri işleme konulacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN