Bu markalardan ürün alanlar yandı! Bakanlık tek tek ifşa etti: Eşek eti ve sahte pul biber satıyorlarmış

Bu markalardan ürün alanlar yandı! Bakanlık tek tek ifşa etti: Eşek eti ve sahte pul biber satıyorlarmış

Bazı markaların piyasada sahtecilik yaptığı haberleri son zamanlarda gündemde yer alırken Tarım ve Orman Bakanlığı harekete geçti ve markaları tek tek ifşa etti. İşte konuya ilişkin detaylar…

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda sahtekarlığına karşı başlattığı yeni uygulamalarla taklit ve tağşiş yapan firmaları tek tek ifşa etti. Sahte gıda ürünleri arasında eşek eti, nişasta ile hazırlanmış kaşar peyniri ve boya ile renklendirilmiş pul biber gibi maddeler yer aldı. Bakanlık, bu firmalara 146 bin 337 TL ile 10 milyon 499 bin 285 TL arasında ceza uyguladı.

yeni-proje-6.jpg

TAKLİT VE TAĞŞİŞ YAPAN FİRMALAR İFŞA EDİLDİ

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, güvenilir gıdanın takibi amacıyla devreye alınan yeni sistemin önemine dikkat çekti. Artık, tüketicilerin gıda ürünlerinin güvenilirliği hakkında bilgi alabileceği bir sistem mevcut. Özellikle, “Tarım Cebimde” uygulaması ile kullanıcılar, restoran ve kafeteryaların denetim geçmişini sorgulayabilecekler.

GIDA SAHTECİLİĞİNE KARŞI SIKI DENETİM

Bakan Yumaklı, gıda sahtekarlığına karşı alınan tedbirlerin artırılacağını belirtti. Özellikle, ambalaj üzerindeki yanıltıcı ifadelere karşı hiçbir tolerans gösterilmeyecek. Yapılan denetimlerde taklit ürünler tespit edilirse, cezaların üst sınırlarının zorlandığı ifade edildi.

yeni-proje-7-001.jpg

SÖZLEŞMELİ ÜRETİMİN ÖNEMİ

Bakan, Türkiye’deki gıda fiyatlarının artışına dikkat çekerek, sözleşmeli üretimin önemini vurguladı. Pandemi sonrası fiyatlama davranışlarının bozulduğunu belirten Yumaklı, özellikle planlı üretimin sağlanması gerektiğini ifade etti. Sözleşmeli üretim yapmayan çiftçilerin sorun yaşadığını ve bu konudaki çözüm önerilerini geliştirmeye çalıştıklarını söyledi.

HAL YASASI DEĞİŞİKLİĞİ YOLDA

Hal Yasası düzenlemesine ilişkin yapılan çalışmaların hızla devam ettiğini söyleyen Yumaklı, Ticaret Bakanlığı ile ortaklaşa bu değişikliklerin hayata geçirileceğini duyurdu. Hem tüketicinin uygun fiyatla ürün alması hem de ürünlerin uygun niteliklerle pazara sunulması amacı güdülüyor.

TAKLİT VE TAĞŞİŞ LİSTESİNİN TAMAMI İÇİN TIKLAYIN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN