Buraya gidenin ne derdi kalır ne tasası! Güzelliği insanı pamuk gibi yapıyor: Avrupalılar hayran kalıyor

Tatilini yaparken stresten arınmak isteyenlerin adresi! Buraya gidenin ne derdi kalır ne tasası! Güzelliğiyle mest ediyor! İzleyeni stresten arındırıp pamuk gibi yapıyor. Yerli yabancı herkesi hayran bırakır! Avrupalılar hayran kalıyor...

Antalya'nın Gündoğmuş ilçesinde yer alan Çündüre Şelalesi, ziyaretçilerine huzur ve güzellik dolu anlar yaşatıyor. Avrupa’dan gelen turistlerin de hayran kaldığı bu doğal güzellik, adeta bir cennet parçası olarak tanınıyor.

ÇÜNDÜRE ŞELALESİ'NİN KONUMU VE ÖZELLİKLERİ

Antalya’nın Gündoğmuş ilçesine bağlı Kayabükü Köyü’nün altındaki vadi içerisinde bulunan Çündüre Şelalesi, aynı zamanda Uçansu Şelalesi olarak da biliniyor. Bu muhteşem şelale, Çündere Deresi’nden hayat buluyor ve Antalya merkeze yaklaşık 165 km, Gündoğmuş’a ise yaklaşık 24 km uzaklıkta bulunuyor.

Üzerinde rafting yapılan Alara Çayı’na su sağlayan şelale, bir kayanın ortasından yaklaşık 50 metre yükseklikten ve birkaç koldan coşkun bir şekilde akıyor. Şelaleyi besleyen su kaynağı, yalçın kayalıkların arasındaki 10 metrekare büyüklüğünde bir mağaradan çıkıyor.

Toroslar’ın sakladığı bu gizemli güzellik, ‘Ormanın İçindeki Saklı Cennet’ olarak da biliniyor. Ziyaretçilerini büyüleyen bu doğa harikası hem yerli hem de yabancı turistler tarafından büyük ilgi görüyor. Çündüre Şelalesi'nin serin suları ve etrafındaki yeşil doğa, insanı adeta pamuk gibi yapıyor, stres ve sıkıntılardan arındırıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN