Yapay zeka en sonunda bunu da yaptı! 1 saatten fazla süren diş tedavisini 15 dakikaya indirecek

Yapay zeka en sonunda bunu da yaptı! 1 saatten fazla süren diş tedavisini 15 dakikaya indirecek

Yapay zeka, her alanda hayatımızda var olmaya devam ediyor! 1 saatten fazla süren diş tedavisini 15 dakikaya indirecek! İşte ayrıntılar...

Boston merkezli teknoloji firması Perceptive, diş tedavi süreçlerini hızlandıracak devrim niteliğinde bir robotik diş sistemi geliştirdi. Şirket, insan diş hekiminden daha hızlı çalışacak şekilde tasarlanmış bu sistemin bir robot tarafından gerçekleştirilen diş delme ve dolgu işlemlerini gösteren bir video yayınladı.

Perceptive, yapay zeka destekli 3D görüntüleme yazılımı ve robotik kol teknolojileriyle öne çıkıyor. Şirket, Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'in babası ve diş hekimi Ed Zuckerberg tarafından destekleniyor.

TAM OTOMATİK ROBOTİK DİŞ SİSTEMİ

Perceptive Completes World's First Fully Automated Dental Procedure on a Human Using AI-Driven Robotic System | Business Wire

Geliştirilen sistem, restoratif diş hekimliği işlemlerini daha verimli hale getirmeyi vaat ediyor. Genellikle iki ziyaret ve her biri en az bir saat süren diş kaplama işlemini, bu robotik sistemin 15 dakikaya kadar indirmesi hedefleniyor.

3D GÖRÜNTÜLEME VE GÜVENLİ TEDAVİ

Perceptive’in robotik sistemi, dişlerden sinirlere kadar detaylı 3D modeller oluşturabiliyor. Ayrıca, diş eti altından ve sıvıların içinden görüntü alabilme kapasitesine sahip. Bu teknoloji, hareketli koşullarda bile güvenli tedavi sağlayabileceği iddiasında bulunuyor.

Şu an geliştirme aşamasında olan cihazın piyasaya sürülme tarihi belirsiz. Perceptive'in bir sonraki adımı, düzenleyici onay almak ve cihazın tıbbi standartlara uygunluğunu sağlamak olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN