Dolandırıcıların yeni yöntemi 'pes' dedirtti! Bu mesaja dikkat

Dolandırıcıların yeni yöntemi 'pes' dedirtti! Bu mesaja dikkat

Yeni eğitim öğretim yılıyla birlikte dolandırıcılar da öğrencileri hedef almaya başladı. Özellikle burs vaadiyle gönderilen SMS ve e-postalarla öğrencileri dolandırmaya çalışanların sayısı artış gösterdi. Uzmanlar, bu tür mesajlara itibar edilmemesi ve kişisel bilgilerin paylaşılmaması konusunda uyarıda bulundu.

İnternet siteleri üzerinden dolandırıcılık her geçen gün artıyor. Dolandırıcıların yeni hedefi öğrenciler oldu. Dolandırıcılar, öğrencilere gönderdikleri mesajlarda "Geri ödemesiz burs başvurunuz onaylanmıştır" gibi ifadeler kullanarak kandırmaya çalışıyor. Bu mesajlarda yer alan linklere tıklayan ve istenen kişisel bilgileri paylaşan öğrenciler, dijital cüzdan hesaplarına erişim izni vermiş oluyor. Dolandırıcılar ise bu hesapları kullanarak yasa dışı işlemler gerçekleştiriyor.

Adli Bilişim Uzmanı Avukat Emre Akman, "Dijital cüzdan hesabının şifresi ve diğer güvenlik bilgileri dolandırıcılara verildiğinde bu şahıslar yasa dışı bahis, kara para aklama gibi suçları bu öğrencilerin kimlik bilgileri üzerinden açılmış hesaplardan yaparak hiçbir şekilde kendilerini göstermeyerek tamamen öğrenciler üzerine atılı bir suç işlemiş oluyorlar" dedi.

'BU MESAJLARA İTİBAR ETMEYİN'

Akman öğrencilere "Hiçbir resmi kuruluş, burs başvurusu için SMS veya e-posta yoluyla kişisel bilgi talep etmez. Bu tür mesajlara itibar etmeyin. Burs başvurularınızı mutlaka ilgili kurumların resmi web siteleri üzerinden yapın." uyarısında bulundu.

Öte yandan yetkililer, vatandaşları sık sık telefon ya da maillerine gelen şüpheli gördükleri mesajlarla ilgili

"-Gelen mesajlardaki linklere tıklamadan önce mutlaka kaynağı kontrol edin.

-Kimlik numarası, şifre gibi kişisel bilgilerinizi asla paylaşmayın.

-Burs başvurularınızı sadece resmi kurumların web siteleri üzerinden yapın.

-Eğer bir mesajın dolandırıcılık amaçlı olduğunu düşünüyorsanız, en yakın polis karakoluna başvurun." uyarılarını sık sık tekrarlıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN