Yarışma birincisi oldu, kuşlarına ev kiraladı! Şehir şehir dolaştı, ses ve güzellikleriyle dereceleri topladı

Yarışma birincisi oldu, kuşlarına ev kiraladı! Şehir şehir dolaştı, ses ve güzellikleriyle dereceleri topladı

Hobi amacıyla evinde beslemeye başladı ve sayısı her geçen gün artan kanaryaları ile yaşayan Ahmet Şimşek, yarışmalarda başarı getiren kuşları için ev kiraladı. Yaşadığı sitedeki farklı bir daireyi yalnızca kuşları için tutan Şimşek, kuşlarına gözü gibi bakıyor.

Mersin'in Mezitli ilçesinde oturan 56 yaşındaki emekli bankacı Ahmet Şimşek, Kovit-19 salgını sürecinde hobi amacıyla kuş beslemeye başladı. Daha sonra kuşların sayısını arttırmaya karar veren Şimşek, zaman içerisinde "Alman Tepeli", "Yorkshire" ve "Malinua (Malinois)" türlerindeki çok sayıdaki kanaryaya evinde yer ayırdı. Kuşlarını çeşitli şehirlerde ses ve güzellik yarışmasına katarak derece elde eden Şimşek, kuşların yaşam koşullarını iyileştirmek için Adnan Menderes Mahallesi'nde yaşadığı sitede onlar için ev kiraladı.

KUŞLARA ÖZEL MUAMELE

Zamanının büyük bir bölümünü kuşlara ayırdığını ifade eden Şimşek, farklı şehirlerde düzenlenen yarışmalara katıldığını aktardı. Dairenin 2 odasında tasarladığı kafeslerdeki kanaryaları beslediğini ifade eden Şimşek, küçük yaşlardan beri kuşlara ilgi duyduğunu vurguladı.

Ses ve güzellik yarışmalarında kupa kazandıran kanaryaları için ev kiraladı

Emekli olması ile birlikte kovit-19'da araya girince kuşlara ilgisini daha da arttığını ifade eden Şimşek, eve kapandığımız süreçte hobisini daha da geliştirdiğini söyledi. Çocukken de güvercin beslediğini ifade eden Şimşek, “Sabah işe gider gibi onların yanına geliyorum. Öğle yemeği için eve çıkıp tekrar dönüyorum. Günün geriye kalan kısmında buradayım, yanlarında oluyorum.” sözlerini dile getirdi.

FARKLI ŞEHİRLERDE FARKLI YARIŞMALARA KATILDI

Yaşamış olduğu sitedeki dairenin birini kanaryaları için tuttuğunu belirten Şimşek, Konya, Manisa, Kayseri ve Mersin'de yarışmalara katıldığının altını çizdi. Derece elde ettiğini ve yaklaşık 20 Kupası bulunduğunu söyleyen Şimşek, “Çeşitli şehirlere gidince arkadaş edindim. Farklı tür kuşları gördüm. Kanaryalarımın gün içinde ziyaretçileri de oluyor. En az 4-5 kişi geliyor. Onlarla kuşlar üzerine istişare ediyoruz. Kuşların tüy kalitesinin daha da iyi olması gibi konularda bilgi sahibi olarak kendimi geliştirmeye devam ediyorum.” dedi.

Şampiyon kanaryaları için ev kiraladı - Patronlar Dünyası

Aralık ayı içerisinde Mersin'de düzenlenecek ses ve güzellik yarışması için kanaryaları hazırladığını ifade eden Şimşek, yarışmada yeni bir kupanın sahibi olmak istediğini de vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN